DOLAR 34,0043 -0.19%
EURO 38,0761 0.39%
ALTIN 2.828,580,93
BITCOIN 21631343.93693%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Doğan’ın cenaze törenine katıldı
9 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Doğan’ın cenaze törenine katıldı

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 07:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Doğan’ın cenaze törenine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Ankara’da yaşamını yitirdi. 77 yaşında hayata gözlerini yuman Doğan için Hacı Bayramı Veli Camisi’nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Doğan’ın ailesine taziyelerini iletti. Cenaze namazını kıldıran Uluslararası İslam Düşünce Vakfı Başkanı Mehmet Görmez, Doğan’ı “bu asrın güzel bir şahidi, yaşayan bir ahlakı” olarak niteledi.

Erdoğan, konuşmasında Doğan’ın dini, dili ve birlik mücadelesine vurgu yaptı. “O büyük sözlüğüyle sözü, özü gençliğe öğreten ve miras bırakan bir kardeşimizdi.” diyen Erdoğan, Doğan’ın mekanının cennet olmasını diledi.

Görmez ise Doğan’ın yazarlığı ve düşüncesini ahlaka dönüştürdüğünü, nesillerine Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmayı kendisine vazife edindiğini belirtti.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve diğer yetkililer de katıldı.

Doğan’ın cenazesi, Taceddin Dergahı’na götürülerek burada defnedildi.

Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Doğan ankara Yaşam Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.