DOLAR 34,2625 0.03%
EURO 37,4226 0.07%
ALTIN 2.923,810,23
BITCOIN 22532121.28727%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

15:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor | Dış Haberler
1 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor | Dış Haberler

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'in Geleceği Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Filistin halkının bu zulmü yıllardır gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in işgal ve yıkım politikası tam 76 yıldır aralıksız devam ediyor." dedi. Erdoğan, "Giderek şımaran İsrail durdurulmadıkça bu yayılmacılık durmayacak. İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor yayılmacılığın nereye varacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı

ABONE OL
Ekim 15, 2024 12:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’in Geleceği Konferansı’nda Filistin halkının mücadelesine destek veren bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, Filistin’in haklı davasını dünyaya duyurmak için önemli mesajlar verdi.

“Farklı ülkelerden Ankara’ya gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor, Filistin halkının barış dolu bir geleceğe kavuşmasını diliyorum,” dedi Erdoğan.

Filistin davasını sahiplenen tüm insanlara saygılarını sunan Erdoğan, “Kudüs için yüreği çarpan, Filistin davası için mücadele eden Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize, vicdan sahibi tüm kardeşlerimize saygılarımızı sunuyoruz,” ifadelerini kullandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerine yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, “Filistin meselesinin özellikle bu kritik dönemde konuşulması çok önemli,” diye vurguladı.

Konferansa katılıp fikirleriyle ve önerileriyle katkı sağlayan herkese teşekkür eden Erdoğan, konferansın Filistin’in geleceği için önemli bir adım olacağını belirtti.

"İSRAİL'İN SOYKIRIM POLİTİKASI İNSANLIĞIN SİYONİZMİ TANIMASINA SEBEP OLDU"

Erdoğan, İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’ye başlattığı saldırıların dünya kamuoyunu Filistin meselesine duyarlı hale getirdiğini hatırlattı. “Gazze’den sonra Lübnan’a uzanan İsrail’in soykırım politikası insanlığın siyonizmi tanımasına sebep oldu,” dedi.

Uluslararası örgütlerin İsrail’in şımarıklığı karşısında çaresiz kaldığını belirten Erdoğan, “BMGK da dahil olmak üzere uluslararası örgütlerin acze düştüğünü yüzümüz kızararak takip ettik,” diye konuştu.

Hastanelere ve camilere bombalar yağdırıldığını, dar bir alana sıkıştırılmış 2 milyon insana her türlü zulmü reva görüldüğünü belirten Erdoğan, “İlaçsız, doktorsuz, hastanesiz, aç ve susuz bırakılan insanları bombalarla öldürdüler. Hepimiz bunları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz,” diye ifade etti.

“İSRAEL’İN SOYKIRIM POLİTİKASI 76 YILDIR SÜRÜYOR”

Filistin halkının bu zulmü on yıllardır yaşadığını vurgulayan Erdoğan, “İsrail’in soykırım, işgal ve yıkım politikası 76 yıldır aralıksız sürüyor. Filistin’de kan, gözyaşı ve zulüm hiç dinmedi,” dedi.

Erdoğan, 1948’de kurulan İsrail’in Filistin halkı için bir felaket olduğunu belirterek, “Filistin halkının gözünde 14 Mayıs 1948 büyük bir felaket demekti,” dedi.

Dünya genelinde 6 milyonu aşkın Filistinli mültecinin evlerine dönmeyi özlediğini hatırlatan Erdoğan, “Barı Şeria’da yaşayan milyonlarca Filistinli, ayrım duvarı sebebiyle Kudüs dahil birçok bölgeye gidemiyor,” dedi.

Erdoğan, “7 Ekim soykırımından önce Gazze zaten 17 yıl boyunca abluka altındaydı. 2 milyon aşkın Filistinli açık hava hapishanesinde yaşamaya mahkum edildi,” dedi.

Erdoğan, BM üyesi olup da resmi sınırları halen netleşmemiş tek devletin İsrail olduğunu belirterek, “İsrail’in değişen haritasını göstererek ‘İsrail’in sınırları neresidir?’ diye tüm dünyaya sormuştu. Ancak kimse bu soruya yanıt veremedi. Gazze’yi işgalle yetinmeyeceklerini Lübnan’a saldırarak gösterdiler. Netanyahu’nun kabine üyeleri yaptıkları her açıklamayla gözleri nereye diktiklerini deşifre ediyor,” dedi.

“İSRAİL TEHLİKESİ ÜLKEMİZE YAKLAŞIYOR”

Erdoğan, İsrail’in durdurulmaması halinde yayılmacılığının devam edeceğini belirterek, “Giderek şımaran İsrail durdurulmadıkça bu yayılmacılık durmayacak. İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor. Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor her türlü tedbiri alıyoruz,” dedi.

Zulme sessiz kalanlardan olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye Gazze’ye en fazla yardım ulaştıran ülke konumundadır. Uluslararası tüm platformlarda Filistin halkının sesi olan millet yine biziz. Filistin devletinin tanınması ve Gazze’deki katliamların engellenmesi hedefimizdir. Aynı şekilde Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırıların da karşı durduk,” dedi.

Kimseden çekinmeden Filistin davasını destekleyeceklerini belirten Erdoğan, “1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız egemen bir Filistin devleti kuruluncaya dek yılmadan yorulmadan mücadeleyi devam ettireceğiz. Türkiye, Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerinin yanındadır,” dedi.

Zaferin Gazze ve Lübnan’da inananların olacağına inandığını ifade eden Erdoğan, “1967 sınırları temelinde özgür bir Filistin devletin kurulmasıyla neticelenecektir. Bir gün gelecek bu acı ve gözyaşı son bulacaktır. Çocuklar gökyüzüne baktıklarında savaş uçaklarını değil, Güneş’i ve Ay’ı görecek,” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.