DOLAR 34,2180 -0.02%
EURO 37,5586 0.18%
ALTIN 2.873,400,14
BITCOIN 2092904-1.66582%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:05

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'a gitti | Dış Haberler
8 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'a gitti | Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Arnavutluk'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile de bir araya gelecek

ABONE OL
Ekim 10, 2024 09:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'a gitti | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’a resmi bir ziyarette bulunmak üzere gitti.

Arnavutluk’ta resmi törenle karşılanan Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile bir araya gelecek. Görüşmeler, hem baş başa hem de heyetler arasında gerçekleştirilecek. Erdoğan ayrıca Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile de görüşecek.

İKİLİ İLİŞKİLER MASAYA YATIRILACAK

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 10-11 Ekim tarihlerini kapsayan bu ziyaretler sırasında, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin her yönü ele alınacak. İki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalar masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret kapsamında, Arnavutluk Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile birlikte, her iki ülke arasında kurulmuş olan yüksek düzeyli iş birliği konseyi toplantılarına başkanlık edecek. Ayrıca, Türkiye’nin finansal desteğiyle inşa edilen Balkanların en büyük camisi olan Tiran Namazgah Camisi’nin açılışını gerçekleştirecek. Bu açılışa Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da katılacak.

SIRBİSTAN’A YOLCULUK

Arnavutluk ziyaretinin ardından Erdoğan, Belgrad’a geçecek. Burada, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile birlikte bir iş forumuna katılacak. Ziyaretler sırasında, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla çeşitli anlaşmaların imzalanması planlanıyor.

Görüşmelerde, Balkanlar’daki gelişmelerin yanı sıra, Gazze ve işgal edilmiş Filistin toprakları ile Lübnan’a yönelik İsrail saldırıları da dahil olmak üzere, güncel küresel ve bölgesel meseleler ele alınacak.

KİMLER EŞLİK EDİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş eşlik ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP