DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151408-0.55588%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesinde konuştu: Esad ile görüşmeye hazırız | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesinde konuştu: Esad ile görüşmeye hazırız | Dış Haberler
5 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesinde konuştu: Esad ile görüşmeye hazırız | Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin konuşan Erdoğan, "İsrail'in hedefinin sadece Gazze olmadığını söylemiştim. İsrail bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor" dedi. Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine yönelik, "Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduk, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz." dedi

ABONE OL
Eylül 21, 2024 10:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesinde konuştu: Esad ile görüşmeye hazırız | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak amacıyla ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan, ABD ziyaretinden önce önemli açıklamalarda bulundu.

“BM Genel Kurulu’ndaki konuşmamda, daha kapsayıcı, adil ve etkili bir dünya düzeni ihtiyacını vurgulayacağım. Özellikle Gazze’deki soykırıma ve İsrail’in saldırgan tutumuna değineceğim. Açlık, susuzluk ve gıda yetersizliği, bölgedeki durumu daha da kötüleştiriyor. İsrail, binlerce insanı hem bombalarla hem de açlıkla öldürüyor.

“İSRAİL’İN HEDEFİ SADECE GAZZE DEĞİL”

Bu konuyu ABD’deki görüşmelerimizde dile getireceğiz. Başından beri İsrail’in hedefinin sadece Gazze olmadığını söyledim. Lübnan’a yönelik saldırılar, İsrail’in savaşı bölgeye yayma hedefini gösteriyor. Bölgemizin daha kötü bir duruma sürüklenmemesi için İsrail’in durdurulması şart.

İkili görüşmelerin yanı sıra, bizden görüşme talebinde bulunan devlet başkanlarıyla da görüşeceğiz. Görüşmelerimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Hizbullah güçlerine yönelik hava saldırılarıyla ilgili bir soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Özellikle dijital saldırıları kullanması bunu açıkça gösteriyor. İsrail, sivillerin hayatına saygı duymadığını kanıtladı. Tüm uyarılarımıza rağmen, bazı Batılı ülkelerin de desteğini alarak, çatışmaları Lübnan ve bölgeye yaymayı hedefliyor.

Bölge, açıklanamayacak kadar büyük krizlerle karşı karşıya. Lübnan, İsrail’e karşı ne yapabilir? Lübnan Başbakanı Mikati, bu yıl BM’ye gelemeyeceğini söyledi. Batılı ülkeler, İsrail’e caydırıcı adımlar atmalı. İnsanlığın kaybedecek bir günü bile kalmadı.” dedi.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Suriye ile ilişkiler konusunda konuşan Erdoğan, “Suriye’deki gerilimin sona ermesi gerektiğini söylüyoruz. İsrail’in devlet terörü estirdiğini açıkça göstereceğiz. Bunu defalarca söyledik, ancak bazı ülkeler bunu anlamakta ısrarcı. Bu gerginliğin sona ermesi, Suriye topraklarında huzur ve istikrarın sağlanması anlamına gelir. Şam yönetimi, muhaliflerin çatışmasızlığı sağladığını gözlemliyor. Bu durum, kalıcı barışa yönelik adımlar atıldığını gösteriyor. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Esad ile görüşme iradesini gösterdik, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz. Yeni dönem böyle bir görüşmeyle başlayabilir diye düşünüyorum.” dedi.

“ABD Başkanı Biden ile görüşme olacak mı?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan şu sözleri söyledi:

“Genel Kurul’da sadece Biden ile değil, birçok liderle görüşeceğiz. Biden ile henüz planlanmış bir görüşmemiz yok, ancak çeşitli programlarda bir araya geleceğiz. BM’de önceliğimiz Gazze. Çünkü insanlar, çocuklar, yaşlılar, kadınlar ölüyor… Dünya Siyonizm’inin Orta Doğu’da estirdiği bu ölüm fırtınasına karşı, Türkiye olarak ne yapabiliriz bunun çalışmalarını yapacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP