DOLAR 34,2962 0.37%
EURO 37,4989 -0.07%
ALTIN 2.910,840,76
BITCOIN 20979140.16425%
İstanbul
26°

AÇIK

16:04

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CUMA HUTBESİ 11 EKİM | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!
2 okunma

CUMA HUTBESİ 11 EKİM | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!

ABONE OL
Ekim 11, 2024 10:47
CUMA HUTBESİ 11 EKİM | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11 Ekim Cuma hutbesi konusu merakla bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yayınlanan hutbe, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Bu hafta Cuma hutbesinde neler anlatıldığı sorusu, birçok kişi tarafından araştırılıyor. Hutbenin konusu ve içeriği hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

11 EKİM CUMA HUTBESİ

Saygıdeğer Müslümanlar!

Kutsal kitabımızda, Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “…İyilik ve takvâ hususunda yardımlaşın, günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın…”

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) ise bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: “Hayırlınız, kendisinden iyilik beklenilen ve kötülüğünden emin olunandır. Şerliniz ise kendisinden iyilik beklenilmeyen ve kötülüğünden de emin olunmayandır.”

Aziz Müminler!

İslam dini, iyiliğin dünyaya hakim olmasını ve kötülüğün ortadan kalkmasını hedefler. Bu amacı gerçekleştirmek için bize emr-i bi’l-ma’rûf nehy-i ani’l-münker yolunu göstermiştir. Yani iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak, doğru ve hayırlı olanı yapmak, yanlış ve zararlı olanı terk etmektir.

Kıymetli Müslümanlar!

Kur’an-ı Kerim, iyiliğin merkezine imanı, ibadetleri ve güzel ahlakı yerleştirmiştir. Bizi iyilikte, takvada ve hayırda yarışmaya, her türlü kötülükten uzak durmaya teşvik etmiştir. Bu şekilde, iyiliğin duygu ve düşünceden söz ve davranışlara kadar hayatımızın her alanına yansımasını istemiştir. İyiliğin yeryüzündeki en büyük temsilcisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s), herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir dünya inşa etmek için çalışmış ve ümmetini de bu yönde teşvik etmiştir. Kin ve nefretin esiri olmuş gönülleri, merhametten yoksun vicdanları hikmetle, sevgiyle ve bilgiyle yoğurmuş, bütün insanlığa örnek olacak yeni bir medeniyet inşa etmiştir.

Değerli Müminler!

Gerçek iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman etmeyi içerir. Kulluk ve sorumluluk bilinciyle bir ömür geçirmek, bilgiyi, sevgiyi, duayı, hüznü ve derdi paylaşmak, şiddetin her türlüsünden uzak durmak, elimizi haramdan, dilimizi yalandan, kalbimizi öfke ve husumetten korumak, sevgiden yoksun kalplere İslam’ın rahmet dolu mesajlarını ulaştırmak, insanın fıtratını bozan, ahlakını zayıflatan, düşmanlığa, kin ve nefrete sevk eden kötülük yollarını kapatmak ve sadece Rabbimizin rızasını umarak kendimize, ailemize, çevremize ve bütün yaratılmışlara şefkat ve merhametle davranmayı gerektirir.

Aziz Müslümanlar!

Ne yazık ki, günümüzde kötülük ve kötüler insanlığın gündeminde daha fazla yer tutuyor. Dünyamızı kötülükler kuşatıyor. Yeryüzünü ifsat edenlerin sesi ıslah etmek isteyenlerden daha fazla çıkıyor. Barışın yerini savaş, merhametin yerini şiddet, sevginin yerini nefret almaya başlıyor. Kötülüğü yaygınlaştırmak isteyenler; zararlı akımlar, sapkın ideolojiler ve kötü alışkanlıklar ile çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştırmak istiyor. Onların tertemiz fıtratlarını bozmaya çalışıyor.

Yaşanan bütün bu olumsuzluklar karşısında her birimize görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bize düşen, ??????? ??????? ayetinde emredildiği üzere iyilikte yarışmaktır. Durum ve şartlar ne olursa olsun, her daim iyiliği yaşamak ve yaşatmak, kötülüğün ve kötülerin karşısında durmaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem gerçek hayatta hem de sanal mecralarda iyi insanlarla birlikte olmaları, kötülerden uzak kalmaları için gayret göstermektir. Onlara şefkat ve merhametle muamele etmektir. Onları sahih ve doğru bilgiyle aydınlatmak, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in güzel ahlakıyla buluşturmaktır. Unutmayalım ki, yeryüzünü iyilik imar edecek, dünyayı yaşanılır hale iyiler getirecektir.

Haberler.com / Sena Demiröz – Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Soğuk Haber Eğitim Toplum Yaşam Dini

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.