DOLAR 34,0704 0.12%
EURO 38,0877 0.01%
ALTIN 2.832,630,14
BITCOIN 21413684.35261%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:03

SABAHA KALAN SÜRE

CSO Güney Kore’de Uluslararası Klasik Müzik Günleri’nde konser verdi
9 okunma

CSO Güney Kore’de Uluslararası Klasik Müzik Günleri’nde konser verdi

ABONE OL
Eylül 5, 2024 07:49
CSO Güney Kore’de Uluslararası Klasik Müzik Günleri’nde konser verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak, 31 yıl aradan sonra “Uluslararası Klasik Müzik Günleri” kapsamında Chuncheon’da bir konser gerçekleştirdi. Bu etkinlik, Kore Uluslararası Kültürel Değişim Vakfı (KOFICE) tarafından desteklendi.

1993’ten beri ilk kez Güney Kore’ye onur konuğu olarak gelen CSO, 31 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Uluslararası Klasik Müzik Günleri”nde ülkemizi temsil etti. Bu etkinlik, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin önemli bir göstergesiydi.

Orkestra, 3 Eylül’de Kültür ve Sanat Merkezi Konser Salonu’nda Şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde bir konser verdi. Konserde, 2019 Hong Kong Uluslararası Piyano Yarışması’nın birincisi olan Honggi Kim, solist olarak sahne aldı.

Konseri, Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer, Gangwon Eyalet Valisi Kim Jin-Tae, Hallym Üniversitesi Rektörü Yanghee Choi, Gangwon Eyalet Dışişleri Temsilcisi Büyükelçi Yungjoon Jo, Gangwon Eyaleti Kültür Direktörü Yun Seung-gi, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli izledi.

Yaklaşık 1000 müzikseverin büyük beğeniyle izlediği konser, CSO’nun dakikalarca ayakta alkışlanmasıyla sona erdi. Şef Deliorman da defalarca sahneye davet edildi.

Büyükelçi Tamer, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, CSO’yu Kore’de ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını ve orkestranın Koreli müzik severlerin kalbinde unutulmaz anılar bıraktığını söyledi. “Korelilerin dakikalarca ayakta alkışlamaları, Şefimizi tekrar tekrar sahneye davet etmeleri ve adeta salondan çıkmak istememeleri hem göğsümüzü kabarttı hem de gözlerimizi doldurdu.” diyen Tamer, CSO’nun dost ve kardeş topraklarda bir kere daha ne kadar özel olduğunu vurguladı.

Kültür Sanat Güney Kore Güncel Turizm Müzik Spor Kore

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.