DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153242-0.47382%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Covid-19 Vakaları Çocuklarda Artıyor
1 okunma

Covid-19 Vakaları Çocuklarda Artıyor

ABONE OL
Eylül 21, 2024 11:56
Covid-19 Vakaları Çocuklarda Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Çiftçi, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla çocuklarda Covid-19 vakalarında artış gözlemlediklerini belirtti. Prof. Dr. Çiftçi, “Çocukların grip belirtileri gösterdiğini düşünerek hastaneye getiren ailelerin çoğunda yapılan testlerde, vakaların yaklaşık yüzde 60’ında Covid-19 tespit ediliyor” dedi.

Son bir ayda hastane başvurularının yüzde 60’ında çocuklarda koronavirüs testi pozitif çıktığını ifade eden Prof. Dr. Çiftçi, solunum yolu enfeksiyonlarında da bir artış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çiftçi, “Özellikle altta yatan rahatsızlığı olan çocuklarda Covid-19 nedeniyle genel durum bozulması ve zatürre belirtileri görüyoruz. Bu nedenle hastaneye yatan çocuklar bulunuyor ancak ağır hastalık vakalarında artış olmadığını söyleyebiliriz. Ancak, geçtiğimiz aylara göre Covid-19 nedeniyle yatan çocuk sayısı arttığını söyleyebiliriz. Şu anda hastaların yaklaşık yüzde 60-70’inde Covid-19 testi pozitif çıkıyor. Bu durum, Covid-19’un kolay bulaşması ve yoğunluğundan kaynaklanıyor. Servisimizde şu anda Covid-19 nedeniyle yatan hastalarımız var. Dün de nörolojik sorunları olan ve zatürre belirtileri gösteren, altta yatan hastalığı bulunan bir çocuğumuz hastaneye yatırıldı” diye konuştu.

‘MASKE KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ’

Prof. Dr. Çiftçi, çocukların grip olduğunu düşünerek hastaneye getiren ailelerin çoğunda yapılan testlerde Covid-19’un pozitif çıktığını belirtti. Prof. Dr. Çiftçi, “Grip genellikle ülkemizde Aralık ayının başında görülmeye başlar. Ancak şu anda henüz o zamana gelmedik. Ailelerin birçoğu çocuklarının gribal şikayetleri olduğunu düşünerek hastanemize geliyor. Ancak test yaptığımızda vakaların yüzde 60’ında Covid-19 vakası olduğunu görüyoruz. Ülkemizde koronavirüs konusunda büyük bir deneyim kazandık. Virüsün solunum yoluyla bulaştığını artık biliyoruz. Bu nedenle, hasta kişilerle aramızda mesafe bırakmak, ellerimizi sık sık yıkamak ve özellikle kalabalık ortamlarda maske kullanmak çok önemli” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Ankara Üniversitesi Hastane Ankara Eğitim Sağlık Çocuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.