DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetimlerini Sürdürüyor
14 okunma

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:45
Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetimlerini Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını ön planda tutarak, il genelinde gıda denetimlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Müdürlük bünyesinde görev yapan uzman ekipler, gıda üretim tesislerini ve toplu tüketim yerlerini düzenli olarak denetleyerek, halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Denetimlerin temel amacı, gıda üretimi ve satışını gerçekleştiren işletmelerin yasal düzenlemelere uygun hareket etmelerini sağlamak ve olası riskleri en aza indirmektir. Mevzuata uymayan işletmelere gerekli uyarılar ve yasal yaptırımlar uygulanıyor.

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, gıda denetimlerinin toplum sağlığını koruma açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Ekiplerimiz, titizlikle yürüttükleri denetimlerle, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlıyor. Sağlığı riske atan hiçbir faaliyete göz yummuyoruz” dedi.

Denetimlerin yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirileceğini belirten Göktekin, “Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya erişimi için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Tüm işletmelerden gıda güvenliği konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği konusunda halkı bilinçlendirmek için çeşitli eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor. Vatandaşların şüpheli gördükleri durumları Alo Gıda 174 hattına bildirmeleri için çağrıda bulunuluyor. – ÇORUM

Tarım Yerel Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP