DOLAR 34,1862 0.17%
EURO 37,2070 0.02%
ALTIN 2.958,860,17
BITCOIN 2289850-0.81243%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Contemporary İstanbul 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluşuyor
11 okunma

Contemporary İstanbul 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluşuyor

ABONE OL
Ekim 16, 2024 07:48
Contemporary İstanbul 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Contemporary İstanbul: Sanatın Kalbi İstanbul’da Atayacak

Dünyanın dört bir yanından sanat galerileri, sanatçılar ve sanatseverleri bir araya getiren Contemporary İstanbul, 19. edisyonuyla 23 Ekim’de İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yılki etkinliğin ön izleme günü 23 Ekim’de, genel ziyaret günleri ise 24-27 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da gerçekleşecek.

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Beyoğlu’nda düzenlenen basın toplantısında, güncel sanat piyasası hakkında önemli bilgiler paylaştı. Güreli, sanat eserlerinin satış değerlerinde bir düşüş gözlemlense de sanat piyasasının büyüdüğünü vurguladı. Özellikle çevrim içi sanat satışlarında gözle görülür bir artış olduğunu belirterek, çevrim içi platformların herkesin sanata ulaşabilmesi için önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Kadın sanatçıların piyasadaki yükselişinin ise devam ettiğini ve gelecek dönemde daha da büyüyeceğini söyledi.

“Contemporary İstanbul, Türkiye’nin en önemli yumuşak güç markalarından biridir,” diyen Güreli, 2025 yılı hedeflerine ilişkin şunları söyledi: “İstanbul’u bir festivaller kenti haline getirmek, çağdaş sanat üretim merkezine dönüştürmek ve sanat üretim alanlarını geliştirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çağdaş sanatın kamusal alanlara yaygınlaşması ve edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve dans gibi yaratıcı sanat dallarının ülkemizin yumuşak gücü olarak öne çıkarılması hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Güreli, 2002-2004 yıllarında Art İstanbul’da başlattıkları ödül töreninin bu yıl Contemporary İstanbul kapsamında devam edeceğini duyurdu. Contemporary İstanbul Vakfı Ödülleri adı altında, çağdaş sanat alanında 5 farklı kategoride ödüller verilecek.

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç ile Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı Güreli de fuara ilişkin önemli bilgiler paylaştılar.

19. edisyonunda 14 farklı ülkeden 53 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumu yer alacak. Bu yılki etkinliğin konuk ülke programı, İspanyolca konuşulan ülkeler ve Latin Amerika ülkelerine odaklanıyor. Spain & Latin America Focus Section programı kapsamında, Jorge Lopez Galeria (Valensiya), Galeria Jose de la Mano (Madrid), W-Galeria (Buenos Aires), Berlín Galeria (Sevilla) ve Andrea Rehder Gallery (Sao Paulo) fuarda yer alacak.

Fuarın gelenekselleşen The Yard Açık Hava Sergisi ise Cenevre’deki Musee d’Art et d’Histoire’ın (Sanat ve Tarih Müzesi) direktörü ve Contemporary İstanbul’un sanat danışmanı Marc Olivier Wahler’in küratörlüğünde gerçekleşecek.

Latin Amerika Kültür Sanat Etkinlikler Edebiyat istanbul Ekonomi Sinema Güncel Kültür Sanat Yaşam Dünya Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP