DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Çocukların oyuncaklı çikolatası ve şekerin efsanesi dev şirket iflasın eğişinde
11 okunma

Çocukların oyuncaklı çikolatası ve şekerin efsanesi dev şirket iflasın eğişinde

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:38
Çocukların oyuncaklı çikolatası ve şekerin efsanesi dev şirket iflasın eğişinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin büyük gıda şirketleri ekonomik fırtınanın ortasında zorlu bir mücadele veriyor. İstanbul’dan gelen konkordato haberleri sektörde endişeleri artırırken, üç önemli firma mahkemeden bir yıllık süre talep etti.

Halktv.comtr’den Yavuz Karamahmutoğlu’nun haberine göre İstanbul, son dönemde ekonomik belirsizliklerin odağı haline geldi. Şeker ve maya sektörünün devleri, konkordato kararlarıyla gündemde. Üretim hatları durma noktasına gelirken, küresel ekonomik krizin etkileri pek çok şirketi iflasın eşiğine sürükledi.

İstanbul’da faaliyet gösteren Toybox Gıda, Saadet Gıda ve Sade Maya, krizin ağır yükünü omuzlayan isimlerden sadece birkaçı. 14 Ağustos 2024 tarihinde mahkemeden bir yıllık süre alan bu üç büyük firma, zorlu bir sürecin eşiğinde. Toybox Gıda, yıllık 15.000 tonluk üretim kapasitesiyle sektörün önemli bir oyuncusuydu. Ancak ekonomik zorluklar, firmanın üretim bandını durdurma noktasına getirdi. Şirketin Jelly, Licorice, Marshmallow gibi ürünleri, konkordato kararıyla belirsizliklere sürüklendi. Saadet Gıda ve Sade Maya da benzer bir kaderle karşı karşıya kaldı.

SAADET GIDA VE SADE MAYA’NIN MÜCADElesi

20.000 m2’lik bir alanda 400 çalışanı ile faaliyet gösteren Saadet Gıda, aylık 2.200 ton üretim kapasitesiyle sektörün önemli bir ismiydi. Firma, üretimini sürdürebilmek için büyük bir mücadele veriyor. Yıllık 600 tonluk üretim kapasitesiyle sektörde kendine sağlam bir yer edinen Sade Maya da bu zorlu süreçte mücadele eden firmalar arasında yer alıyor.

KOMİSER HEYETİ GÖREV ALDI

Mahkeme kararıyla Toybox Gıda, Saadet Gıda ve Sade Maya için bir komiser heyeti görevlendirildi. Finans uzmanı Figen Mengi, denetçi Suat Özyalçın ve hukukçu Prof. Dr. Müjgan Tunç Yücel’den oluşan bu heyet, firmaların mal varlıklarının korunması ve işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için çalışacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Ekonomi Türkiye İstanbul İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP