DOLAR 34,1034 0.25%
EURO 38,1434 0.21%
ALTIN 2.860,591,12
BITCOIN 21665662.401%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Çocuklarda obezite kıl dönmesi vakalarını artırıyor
5 okunma

Çocuklarda obezite kıl dönmesi vakalarını artırıyor

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 08:45
Çocuklarda obezite kıl dönmesi vakalarını artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Akbıyık, çocuklarda artan obezite oranının sadece kiloya bağlı sağlık sorunlarına değil, aynı zamanda kıl dönmesi vakalarında da önemli bir artışa yol açtığını vurguladı. Akbıyık, hijyen kurallarına dikkat etmenin, cilt temizliğine özen göstermenin, düzenli egzersiz yapmanın ve uzun süre oturmak gibi alışkanlıklardan kaçınmanın kıl dönmesi riskini azaltabileceğini belirtti.

Güven Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Fatih Akbıyık, kapalı kıl dönmesi ameliyatının çocukların yaşam kalitesini artırdığını ifade ederek, kıl dönmesi hastalığının genellikle kuyruk sokumunda, kalçalar arasındaki bölgede görüldüğünü açıkladı. Akbıyık, kıl foliküllerinin deri altına gömülmesinin bu hastalığa yol açtığını ve özellikle genç yetişkinlerde yaygın olduğunu söyledi. Fazla kilo, bölgesel tahriş, uzun süre oturma ve travma gibi risk faktörlerinin de kıl dönmesine katkıda bulunabileceğini ancak çoğu vakada belirgin bir risk faktörünün tespit edilemediğini ekledi.

ÇOCUKLARDA OBEZİTE VAKALARINDA ARTİŞ

Akbıyık, çocuklarda obezitenin kıl dönmesi vakalarında da belirgin bir artışa neden olduğunu belirterek, tedavi yöntemleri hakkında şunları söyledi:

img

Instagram yasağı kalkıyor mu? AK Parti cephesinden yeni bir açıklama var

img

AK Parti’de 4 ile kritik atama

img

Sular altında kalan ülkede ölü sayısı vahim boyutta

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP