DOLAR 33,9979 -0.21%
EURO 38,0532 0.33%
ALTIN 2.829,510,96
BITCOIN 21694035.80326%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Çocuklar için sanal devriye | Teknoloji Haberleri
5 okunma

Çocuklar için sanal devriye | Teknoloji Haberleri

ABONE OL
Eylül 17, 2024 07:46
Çocuklar için sanal devriye | Teknoloji Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital dünyadaki güvenliğini sağlamak için bir ekip kurmuş ve sosyal medyada “sanal devriye” görevini üstlenmiş durumda. Uzmanlar, çocuğa şiddet, müstehcen içerik, akran zorbalığı, istismar gibi tehlikeli anahtar kelimeleri tarayarak zararlı içeriklere erişimin engellenmesini veya kaldırılmasını sağlıyor.

En Sık Şikayet: Siber Zorbalık

Bu ekip, aile ve sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimcisi ve sosyolog gibi alanlardan gelen uzmanlardan oluşuyor. Çocukları koruma çalışmaları kapsamında, çocuğa şiddet, ihmal, müstehcen içerik, akran zorbalığı, istismar, siber zorbalık, dijital bağımlılık, çocuğu intihara yönlendirme ve kayıp çocuk gibi konularda tarama yapılıyor. Bugüne kadar 2 bin 278 zararlı içerik tespit edilmiş ve ilgili kurumlara bildirilmiştir. İhbar hattına gelen başvuruların büyük bir kısmı siber zorbalık, akran zorbalığı, dijital bağımlılık ve çocuğa yönelik şiddet konularını içeriyor.

Önleyici Tarama ve Müdahale

Sosyal Medya Çalışma Grubu, çocukların dijital ortamlarda karşılaştığı veya karşılaşabileceği tehlikeleri yakından takip ediyor, riskleri belirliyor ve bu riskleri önlemek için çalışmalar yürütüyor. Tarama sonucunda çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilen içeriklerle ilgili hem kurumsal hem de kurumlararası müdahale süreci başlatılıyor.

İhbarlar DUY’a Ulaşıyor

Duy web sitesi (duy.aile.gov.tr) üzerinden ulaşılabilen 0530 918 11 17 numaralı ihbar hattı, WhatsApp ve Bip üzerinden gelen ihbarları 7/24 esasına göre değerlendiriyor. Bildirilen tüm içerikler titizlikle inceleniyor ve gerekli mercilere iletitiliyor.

Sosyal medyada PKK propagandası yapıp gözaltına alınan kadın: Koyu Atatürkçüyüm

Aileler LGBT’ye karşı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.