DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

CIOFF Türkiye Başkanı: Amacımız kültürel değişime yardımcı olmak
4 okunma

CIOFF Türkiye Başkanı: Amacımız kültürel değişime yardımcı olmak

ABONE OL
Eylül 12, 2024 11:47
CIOFF Türkiye Başkanı: Amacımız kültürel değişime yardımcı olmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) Türkiye Başkanı Muammer Arslan, CIOFF’un tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kuruluş olduğunu vurguladı. “Profesyonel bir yapıdan ziyade tamamen amatör bir şekilde çalışıyoruz. Amacımız, kültürler arasında köprüler kurarak kültürel değişime katkıda bulunmak,” diye belirtti.

Taşköprü Belediyesinin organizasyonu kapsamında, CIOFF aracılığıyla ilçeye gelen Güney Kore Halk Dansları ekibi, Toplu Sünnet Töreni’nde renkli bir gösteri sundu.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada CIOFF’un dünya çapında büyük bir kültürel etkiye sahip olduğunu söyledi. “CIOFF, UNESCO’nun da desteklediği, 125’ten fazla ülkede faaliyet gösteren ve 350’ye yakın uluslararası festivali kapsayan dev bir ağ. Taşköprü Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali de bu ağın bir parçasıydı. Bu sene 36. festivali düzenlemek istiyorduk ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bununla birlikte, biletlerini alan grupları ağırlamaya devam ediyoruz. İşte bu yüzden Kore grubunu ilçemizde ağırladık,” diye konuştu.

CIOFF’un temel amacının kültürel değişimin öncüsü olmak olduğunu belirten Arslan, “Yurt dışından yabancı halk oyunları gruplarını festivallere getiriyor, Türk grupların da yurt dışındaki festivallere katılımlarına yardımcı oluyoruz. Bu sayede kültürlerarası etkileşimi teşvik ederek kültürel değişime büyük bir katkı sağlıyoruz,” dedi.

Arslan, Türkiye’nin festival kültürü açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin 81 ilinin tamamında uluslararası festival düzenleniyor. Özellikle 23 Nisan’da çocuk festivalleri büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Biz de her yıl Türkiye’de 12 festivali organize ediyoruz. Bunlardan bazıları çocuk festivalleri, bazıları da yetişkinlere yönelik festivaller. Her yıl 1200-1500 folklorcu Türkiye’deki festivallere katılmak için geliyor. Pandemiden önce her yıl 15 civarında Türk grubu da uluslararası festivallere gönderiyorduk. Bu sene ise vize problemleri nedeniyle yalnızca 5 grup gönderebildik,” diye ifade etti.

Arslan, özellikle çocuk festivallerinin kültürel kaynaşmayı daha da güçlendirdiğinin altını çizdi. “23 Nisan’da yapılan çocuk festivalleri büyük bir kaynaşma ortamı yaratıyor. 9-12 yaş arası çocukları, Türkiye’de aynı yaşta çocukları olan ailelerin yanında misafir ediyoruz. Bu çocuklar 1 hafta boyunca Türk kültürünü aile ortamında yaşıyor, öğreniyor ve kendi ülkesine döndükten sonra da Türk ailesini kendi ülkesinde misafir ediyor. Böylece kültürel değişim ve karşılıklı anlayışın önü açılıyor,” dedi.

Kültür Sanat Güney Kore Festival Taşköprü Türkiye Güncel Kültür Sanat Kore

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP