DOLAR 34,2608 0.34%
EURO 37,6028 -0.46%
ALTIN 3.059,920,29
BITCOIN 21104892.12005%
İstanbul
21°

AÇIK

16:12

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Çin Milli Bayramı’nda Kapadokya’ya Yoğun İlgi
4 okunma

Çin Milli Bayramı’nda Kapadokya’ya Yoğun İlgi

ABONE OL
Ekim 4, 2024 07:55
Çin Milli Bayramı’nda Kapadokya’ya Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir haftalık tatil ilan edilmesiyle, Kapadokya’ya gelen Çinli turist sayısında önemli bir artış yaşandı. Bu durum, bölgedeki turizm sektörüne hareketlilik kazandırdı.

1 ile 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Çin Milli Bayramı’nda, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Kapadokya, Çinli turistlerin ilgi odağı oldu. Birçok turist, bu özel günleri Kapadokya’da geçirmek için Türkiye’ye geldi.

Bölgedeki turizm merkezlerinde Çinli turistlerin yoğunluğu gözlenirken, konaklama tesisleri yüksek doluluk oranlarına ulaştı.

Kapadokya’yı gezen Çinli turistlerden Doroty Wu, AA muhabirine verdiği demeçte, uzun zamandır Kapadokya’ya gelmeyi planladığını ve kısa tatil süresinde bu fırsatı yakalamak için çok mutlu olduğunu söyledi. Wu, “Kapadokya çok romantik bir yer ve oldukça popüler. Çin’de ‘Beni sıcak hava balonu için Türkiye’ye götür’ diye bir şarkı var. Dün hava koşulları nedeniyle balonla gezmeye çıkamadık, ancak yarın havanın iyi olmasını ve bölgeyi kuşbakışı izleyebilmemizi umuyoruz. Türkiye, Çinli ünlülerin çok sevdiği bir ülke,” dedi.

Bir başka turist olan Wen Zhang ise Kapadokya’nın Çinliler arasında önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, “Buradaki manzara ayın yüzeyi gibi. Uçhisar Kalesi gibi görmemiz gereken birçok yer var. Ayrıca mağara oteller de çok hoşuma gitti. Beraber geldiğimiz turistler burada şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Kapadokya bize farklı bir his veriyor, kendimizi özel hissettiriyor,” diye konuştu.

Zeng Baixiang ise Kapadokya’nın zenginliklerine hayran kaldığını ve tekrar gelmek istediğini ifade etti.

“Kapadokya Çin’de internet fenomeni gibi”

Çinli turistlere bölge gezilerinde rehberlik eden Abdulkadir Tanrıdağlı, Kapadokya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürel öğeleri nedeniyle Çinli turistler tarafından tercih edildiğini vurguladı. “Kapadokya, Çin’de internet fenomeni gibi bir yer. Türkiye’ye gelip de Kapadokya’ya uğramadan giden Çinli, Türkiye’ye gelmemiş gibi kabul edilir. Doğal güzellikler, yemekler, her şey çok farklı ve Türkiye’yi gezdiğinizde dünyayı gezmiş gibi oluyorsunuz. Bu yüzden Çinliler Türkiye’ye gelmek için çok hevesli,” dedi.

Bölgede yüzde 80’lere varan doluluk oranına ulaşıldı

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur, Çinli turistlerin tarihi ve kültürel mirasa sahip ülkelere seyahat etmeyi sevdiğini belirtti.

Çin Milli Bayramı nedeniyle Kapadokya’da oluşan Çinli turist yoğunluğunun sevindirici olduğunu söyleyen Onur, şunları ekledi: “Çinli turistler deniz ve kum tatili yerine tarihi ve kültürel yerleri tercih ediyor. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir haftalık tatilleri var ve bu tatili Kapadokya’da geçiriyorlar. Bunun en önemli sebebi bölgedeki sıcak hava balon turlarının dünyaca bilinir olmasıdır. Sadece balon turları değil, aynı zamanda yer altı şehirleri, doğal güzellikler, tarihi ve kültürel yapı da Kapadokya’yı tercih etmelerini sağlıyor. Bölgemizde Çinli misafirlerimizi yoğun şekilde görüyoruz. Bunun turizmciler için de mutluluk verici olduğunu söyleyebilirim. Şu an yüzde 80’lere varan bir doluluk oranı var. Sıcak hava balon turlarının hava koşulları nedeniyle iptal olduğu günler oluyor. Bu durum onları üzüyor, ancak başka bir gün tur gerçekleşebiliyor. Konuklarımızı mutlu edeceğimize inanıyoruz.”

Kaynak: AA / Behçet Alkan – Güncel

Uluslararası İlişkiler Çin Halk Cumhuriyeti Kapadokya Ekonomi Turizm turist Güncel Kültür Dünya Tatil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.