DOLAR 34,1507 0.06%
EURO 38,2341 0.11%
ALTIN 2.873,67-0,04
BITCOIN 21702270.32644%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Rize çayına hayran kaldı
19 okunma

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Rize çayına hayran kaldı

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 08:56
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Rize çayına hayran kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu, Rize’yi ziyaret ederek, ilin kültürel ve ekonomik potansiyelini yakından inceleme fırsatı buldu.

Büyükelçi Liu, Rize Valiliğine yaptığı ziyarette Vali İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Rize’nin çay kültürü hakkında bilgi alan Büyükelçi Liu, farklı çay türlerini deneme imkanı buldu. Tüm çayları 100 puanla değerlendiren Liu, Rize çaylarının eşsiz lezzetine hayran kaldığını belirtti.

“Türkiye ve Çin, Rize’de özellikle çay sektöründe iş birliği yapma potansiyeline sahip. Bu konuda gelecek dönemde adımlar atacağız.” diyen Büyükelçi Liu, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği olarak Rize ile iş birliği yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Büyükelçi Liu, Çin ve Rize arasında çay kültürü ve turizm alanlarında iş birliği yapılabileceğini ifade etti. Çin ve Türkiye’nin çay kültürüne verdiği önemin tarihi kökenlere dayandığını belirten Liu, çayın sadece bir içecek değil, bir kültür ve yaşam tarzı olduğunu vurguladı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise, çayın Rize için önemli bir değer ve turizm kaynağı olduğunu belirterek, Çin ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

“Çay tadımı sırasında sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. Çay ve turizm alanlarında iş birliği yapma konusunda hemfikir olduğumuzu belirtmek isterim.” diyen Vali Baydaş, iki ülke arasında dostluk ve iş birliği köprülerinin güçlenmesi için çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

rize Kültür Diplomasi Politika Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP