DOLAR 34,2211 -0.01%
EURO 37,5540 0.18%
ALTIN 2.877,140,27
BITCOIN 2091123-1.68322%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:05

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CHP’li Ulaş Karasu’dan Discord Erişim Engeline Tepki
5 okunma

CHP’li Ulaş Karasu’dan Discord Erişim Engeline Tepki

ABONE OL
Ekim 10, 2024 10:56
CHP’li Ulaş Karasu’dan Discord Erişim Engeline Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de internet erişiminin yetersiz ve pahalı olduğunu vurguladı. Karasu, internetin temel bir hak olduğunu ve bu konuda atılması gereken adımları belirtti.

Karasu, Türkiye’nin internet hızının düşük olduğunu ve 161 ülke arasında 106. sırada yer aldığını hatırlatarak, 2017’de 100 megabit internete çıkacağız diye belirlenen hedefin, 7 yıl geçmesine rağmen hala gerçekleşmediğini söyledi.

Karasu, internet hizmetlerinin fiyatlarının yüksek olduğunu ve taahhüt süreleri biten vatandaşların yüksek zamlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, rekabetçi pazar ve güçlü alt yapı olmadan uygun fiyatlı internetin sağlanamayacağını vurguladı.

Ulaş Karasu, ayrıca kişisel verilerin sanal platformlarda çalındığını ve hükümetin bu konuda herhangi bir önlem almadığını iddia ettiğini kaydetti. Kişisel verilerin korunması konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Discord’a getirilen erişim engeline değinen Karasu, “Kapatalım gitsin mantığıyla bu sorunlar çözülemez.” diyerek, bilişim suçlarıyla ilgili yetkinliklerin arttırılması ve takip-denetim mekanizmalarının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Suçlulara kalıcı ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ulaş Karasu Teknoloji Politika Türkiye Güncel Karasu ankara Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.