DOLAR 34,1557 0.16%
EURO 38,0110 -0.23%
ALTIN 2.878,750,14
BITCOIN 21663751.40764%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CHP’li Emir’den Sağlık Bakanlığı’na Soru Önergesi: ‘Usulsüzlükler Denetimden Kaçtı mı?’
2 okunma

CHP’li Emir’den Sağlık Bakanlığı’na Soru Önergesi: ‘Usulsüzlükler Denetimden Kaçtı mı?’

ABONE OL
Eylül 23, 2024 08:56
CHP’li Emir’den Sağlık Bakanlığı’na Soru Önergesi: ‘Usulsüzlükler Denetimden Kaçtı mı?’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığının 2023 yılına ait hesaplarını inceleyen Sayıştay raporunda, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi’nde güvenlik hizmeti verilmediği için sağlık hizmetinin de verilemediği tespit edildiğini belirterek, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yazılı bir soru önergesi sundu.

Emir, Meclis gündemine taşıdığı bu skandalda, ilgili serviste görevli şirketin güvenlik hizmetini yerine getirmediği ve bu nedenle sağlık hizmetinin de verilemediği, ancak şirketin sözleşme bedellerini aldığına dikkat çekti.

“Bakanlığın skandalları bitmiyor” diyen Emir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığının 2023 yılı hesaplarının incelendiği Sayıştay raporunda, yıllardır yapılan uyarılara rağmen yeni usulsüzlüklerin ortaya çıktığı görüldü. Milletin cebinden bir kuruş çıkmayacak vaadiyle sunulan şehir hastanelerinde yaşanan usulsüzlükler milyonlarca lira zarara yol açıyor ve bu bedel en sonunda vatandaşların omuzlarına yükleniyor.

Raporda, ‘Ankara Etlik Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi’nde görevli şirketin güvenlik hizmeti vermemesi nedeniyle sağlık hizmetinin de verilemediği, şirkete karşı sözleşme haklarının kullanılmadığı ve hizmet verilmeyen alan için ücret kesintisi yapılmadığı belirtilmiştir. Sözleşme yükümlülüklerini ciddi şekilde ihlal eden bu durum karşısında, idare tarafından sözleşmenin ilgili maddeleri uyarınca yazılı ihtar ve başvuru haklarının kullanılmadığı, şirketin hizmet vermemesine rağmen ücretlere hak kazandığı tespit edilmiştir. Kamu zararı olduğu halde, bu zamana kadar gerekli denetimler yapılmadığı için sorumlulardan hesap sorulmamıştır.”

Emir, Bakan Memişoğlu’na şu soruları yönelterek yanıt istedi:

“Raporda belirtilen hastane usulsüzlükleri Sağlık Bakanlığı’nın denetimlerinde tespit edilememiş midir?

Sağlık Bakanlığı, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi’ni bugüne kadar denetlemiş midir? Denetlendi ise, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

Sayıştay raporlarında her yıl yapılan uyarılara çözüm bulmak için Sağlık Bakanlığı bugüne kadar bir strateji planı geliştirmiş midir? Eğer böyle bir planlama yapıldıysa, neden kamuoyu ile paylaşılmamış ve gerekli adımlar atılmamıştır?”

Kaynak: ANKA / Güncel

Etlik Şehir Hastanesi Sağlık Bakanlığı Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Murat Emir Sayıştay Politika Hastane Sağlık Güncel Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP