DOLAR 34,1844 0.13%
EURO 38,1866 -0.17%
ALTIN 2.931,53-0,05
BITCOIN 22350471.692%
İstanbul
24°

AÇIK

16:21

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CHP’den Yolsuzluk İddialarına Tepki: Müdürün Korunduğu İddia Ediliyor
3 okunma

CHP’den Yolsuzluk İddialarına Tepki: Müdürün Korunduğu İddia Ediliyor

ABONE OL
Eylül 27, 2024 10:56
CHP’den Yolsuzluk İddialarına Tepki: Müdürün Korunduğu İddia Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Ankara Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde görev yapan Sezai Güven hakkında yolsuzluk iddialarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a sorular yöneltti. Nazlıaka, Güven’in 93 çocuk evinin bağışçısı olduğu iddia edilen cemaatler tarafından korunup korunmadığını sordu. Ayrıca, hakkında şaibe bulunan Güven’in neden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ankara İl Müdürlüğü’nde görevlendirildiğini de sordu.

Nazlıaka yaptığı yazılı açıklamada, Güven’in nakit bağışları şahsi hesabına geçirdiği, bağışlanan eşyaları şahsi evinde kullandığı ve İŞKUR’un Toplum Yararı Projesi kapsamında görevlendirilen şahısları özel şoförü olarak kullandığı yönünde iddialar olduğunu belirtti. Ayrıca, Güven’in bir kadro vaadi ile bir şahısla kandırdığı ve sözünü tutamadığında şikayet konusu olduğu iddia edildi.

Nazlıaka, Güven hakkında yapılan şikayetler sonucunda Mayıs ayında başlatılan soruşturmanın ardından müfettiş görevlendirildiğini ancak Güven’in soruşturma başlamadan bir hafta önce emekliliğine yakın olması nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’ne görevlendirildiğini belirtti. Güven’in görevlendirilmesinin gerekçesini ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. Maddesi uyarınca görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmadığını sordu.

Nazlıaka, Güven’in raporlu olduğunu ve emekliliğini beklediğini iddia eden bilgileri de sorguladı. Ayrıca, Güven’in kişisel hesabına yapılan nakdi yardımların sorgulanmadığını ve sadece kurum aracını özel aracı olarak kullanma iddiasının soruşturulduğunu iddia eden bilgileri de sordu.

Nazlıaka, Güven hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca ön inceleme veya 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu kapsamında bir soruşturma olup olmadığını sordu. Ayrıca, Güven’in sadece kurum aracını kullandığı için cüzi bir ceza ile dosyanın kapatılacağı iddiası ile Ankara Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nin depolarında tutulan eşya yardımlarının kaydının olmadığı iddialarına da değindi.

Nazlıaka, kuruma bağış yapılan etlerin hijyenik olmayan ortamlarda paketlendiği ve bozulduğu yönündeki iddiaları sorguladı. Ayrıca, Güven ve Müdür Yardımcıları M.T. ve M.S. açığa alınmayıp başka bir kurumda görevlendirilmelerinin nedenlerini de sordu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş Aylin Nazlıaka Ankara Güncel Hukuk Çocuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.