DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1222 0.16%
ALTIN 2.862,591,18
BITCOIN 21642972.33318%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenleri’nde konuştu
18 okunma

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenleri’nde konuştu

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:48
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenleri’nde konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(HACIBEKTAŞ) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nde konuşarak Alevilerin yaşadığı eşitsizliklere dikkat çekti. Özel, Alevilere eşit vatandaşlık haklarının verilmediğini, ayrımcılığa uğradıklarını ve haklı taleplerinin duymazdan gelindiğini belirtti. Cemevlerinin Aleviler için ibadethane olduğunu vurgulayan Özel, bu hak tanınana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Özel, Hacı Bektaş Veli’nin manevi huzurunda konuşmasına başlarken, Hacı Bektaş Veli’nin 753 yıl önceki sözlerinin bugün de geçerliliğini koruduğunu belirtti. Hacı Bektaş Veli’nin “her ne ararsan, kendinde ara”, “hiçbir milleti ve insanı ayıplamayın” ve “72 millete bir nazar ile bak” gibi öğütlerini hatırlatan Özel, Hacı Bektaş Veli’nin kadına verdiği değere de dikkat çekti.

Özel, Alevilerin tarihsel olarak yaşadığı zulmü hatırlatarak Kerbela’daki katliamın, Çorum, Maraş ve Sivas’ta yaşanan katliamlarla devam ettiğini söyledi. Özel, Alevilerin bu acı dolu geçmişlerine rağmen direnç gösterdiğini ve bu direncin hala devam ettiğini vurguladı.

Özel, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı eleştirerek, bunun Alevilerin kabul etmediği bir kurum olduğunu söyledi. Özel, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini, ÇEDES programı altında laik eğitimin korunmasını ve Alevilere karşı ayrımcılığın son bulmasını istedi.

Özel, CHP’nin iktidar olması halinde Alevilere karşı ayrımcılığın sona ereceğine ve cemevlerinin ibadethane olarak kabul edileceğine söz verdi. Özel, CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “iki büyük eserimden biridir” dediği bir parti olduğunu ve bu partinin iktidara gelmesinin Alevilere olan vefanın göstergesi olacağını belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hacı Bektaş Veli Hacı Bektaş Özgür Özel Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP