DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22990510.56602%
İstanbul
15°

AÇIK

05:56

SABAHA KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Özel, TUSAŞ’ı ziyaret etti Açıklaması
3 okunma

CHP Genel Başkanı Özel, TUSAŞ’ı ziyaret etti Açıklaması

ABONE OL
Ekim 26, 2024 07:59
CHP Genel Başkanı Özel, TUSAŞ’ı ziyaret etti Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör eylemini kınayarak, terörün amacı ne olursa olsun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerini ziyaret ederek, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ise şifa diledi.

TUSAŞ’ın Türkiye için stratejik öneme sahip bir kurum olduğunu belirten Özel, güvenlik açıklarının sorgulanması gerektiğini ifade etti. Özel, “Hepimizi koruyan, sınırımızı, askerimizi, ordumuzu koruyan, can güvenliğimizi sağlayan bu insanları koruyamadıysak hepimizin oturup bir düşünmesi, öz eleştiri yapması lazım.” dedi.

Ziyaret sırasında TUSAŞ’ın başarılarının ve KAAN projesinin gurur verici olduğunu ifade eden Özel, CHP’nin TUSAŞ’ın projelerini yakından takip ettiğini ve desteklediğini söyledi.

Özel, TUSAŞ’ın daha iyi korunması gerektiğini belirterek, “Bu tip kurumlarda özel timler bulundurmak, silahlı kuvvetler ve emniyet tarafından özel koruma sağlamak gibi adımlar atılmalı.” dedi.

TUSAŞ’a yönelik saldırının stratejik öneme sahip bir kurumu hedeflediğini vurgulayan Özel, “Bu hedeflerden Türkiye’yi geriye bırakamazsınız.” dedi.

Özel, saldırının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının önemine değinerek, bazı konserlerin ertelenebileceğini ancak etkinliklerin iptal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Özel, teröre karşı direnme çağrısında bulunarak, “Biz korkmuyoruz, sinmeyeceğiz. Biz pazar günü saat 14.30’da Beşiktaş meydanda olacağız. Hem teröre hem her türlü şiddete meydan okumak için oradayız.” dedi.

Özel, “Sayın Bahçeli’nin çağrısıyla ilgili, Cumhurbaşkanı’nın sessizliği sürüyor. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, bu sorunun muhatabının kendisi olmadığını belirterek, “Bu soru Erdoğan’a sorulmalı.” yanıtını verdi.

Özel, kendisine atfedilen “Şu an iktidarın karşısında olmak bize belki oy kazandırır ancak biz tarihin doğru tarafında olmuş olacağız.” sözlerinin kendisine ait olmadığını belirterek, “Benzer bir cümle oldu. ‘Eğer biz Türkiye’ye barış getirecek, terörü bitirecek bir sürecin karşısında kısa vadeli beklentilerle durursak tarih önünde yanlış yapmış oluruz.’ dedik. Niye iktidarın karşısında olmayayım. Kaya gibi karşısındayız.” dedi.

Özel, “Çözüm süreci olarak da değerlendirilen bir süreçten bahsediyoruz. TUSAŞ’a gerçekleştirilen bu terör saldırısı sonrası bu süreç farklı bir evreye girer mi?” sorusuna, “Yani nasıl bir süreç onu henüz bilmiyoruz.” karşılığını verdi.

Etkinlikler Özgür Özel Güvenlik Politika ankara TUSAŞ Terör

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.