DOLAR 34,1034 0.25%
EURO 38,1434 0.21%
ALTIN 2.860,591,12
BITCOIN 21665662.401%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: ‘Ülkemizde bir hekim için mevcut hemşire sayısı yetersiz’
7 okunma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: ‘Ülkemizde bir hekim için mevcut hemşire sayısı yetersiz’

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:03
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: ‘Ülkemizde bir hekim için mevcut hemşire sayısı yetersiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, ‘Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’deki hemşire sayısının Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği oranların çok altında olduğunu vurguladı. Şahbaz, “DSÖ, her bir hekim için 3 ile 5 arasında hemşire olmasını önerirken, ülkemizde bu oran 1,2’nin altında kalıyor” dedi.

CHP’nin sağlık alanından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz’ın koordinasyonunda düzenlenen ‘Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı’, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Çalıştaya, CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Nazan Karacabey ve sağlık alanında faaliyet gösteren çeşitli sendika temsilcileri katıldı. Şahbaz, sağlık hizmetlerinin randevu sistemindeki sorunlar nedeniyle kilitlendiğini belirterek, koruyucu sağlık hizmetlerinin ihmal edildiğini, sağlık hizmetlerinin ticari bir meta haline getirildiğini ve bu durumun sağlık sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini ifade etti. Şahbaz, artan sağlık talebi, yoğun iş yükü, kısa muayene süreleri ve sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan engellerin sağlık sisteminde şiddeti artırdığına dikkat çekti.

‘ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ’

Şahbaz, çalıştayda hemşirelik mesleğinin icrasına yönelik sorunları, iş yükünü, yönetimi ve bilimsel çalışmaları engelleyen faktörleri ele aldı. Hemşire ve ebelerin artan iş yükü nedeniyle tükenme noktasına geldiğini vurgulayan Şahbaz, “Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği oranlara göre hemşire sayısının yetersizliği, sağlık hizmetlerimizin tıkanmasında en önemli unsurlardan biri” dedi. Şahbaz, çalıştayın hemşirelik mesleğindeki sorunları ele alarak çözüm önerileri geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Zeliha Aksaz Şahbaz Sağlık Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP