DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21570620.13225%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: Batı Nil virüsüne ilişkin açıklama
10 okunma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: Batı Nil virüsüne ilişkin açıklama

ABONE OL
Eylül 11, 2024 08:45
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: Batı Nil virüsüne ilişkin açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Batı Nil virüsüne ilişkin endişelerini dile getirerek, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 6 vakaya ek olarak, hastaneye yatan onlarca ciddi vaka olduğuna dair bilgiler aldıklarını belirtti. Şahbaz, ilgili uzmanlardan ölümlü vakalar olduğu duyumunu da aldıklarını ifade etti.

Şahbaz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, parti bünyesinde oluşturulan gölge Sağlık Bakanlığı Enfeksiyon Hastalıkları İzleme ve Değerlendirme Akademik Kurulu’nun Türkiye’de ve dünyada yaşanan bulaşıcı hastalıkları takip ettiğini söyledi. Bu kurulun, Türkiye’yi tehdit eden bulaşıcı hastalıkların izlenmesinde, hazırlık, müdahale ve dayanıklılık için yaklaşımlar planlanmasında ve kamuoyuyla paylaşılmasında rol alacağını belirtti.

Şahbaz, Türkiye’de halk sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıkları sıralarken, Covid-19’un ardından Batı Nil virüsünü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve M-Çiçeği hastalığını saydı. Balkan ülkelerinde yaşanan Batı Nil virüsü salgınının, özellikle Marmara Bölgesi’nde, sulak alanların yoğun olduğu İstanbul’da önemli sayıda vaka tespit edilmesine yol açtığını belirtti.

Batı Nil virüsünde yüzde 20 civarında hastaneye yatış oranı ve yüzde 1-3 arasında ölüm riski göz önüne alındığında, bin civarında vakanın olabileceğini tahmin eden Şahbaz, havaların soğumasıyla vaka sayısında azalma beklendiğini belirtti. Şahbaz, panik yaratmamakla birlikte, gerekli önlemlerin alınması ve sürveyans ile takibin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Zeliha Aksaz Şahbaz Batı Nil Virüsü Politika Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP