DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Filistin davasından asla vazgeçmeyeceğiz – Dünya haberleri | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Filistin davasından asla vazgeçmeyeceğiz – Dünya haberleri | Dış Haberler
27 okunma

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Filistin davasından asla vazgeçmeyeceğiz – Dünya haberleri | Dış Haberler

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkesinin Filistin davasından vazgeçmeyeceğini ve Refah Sınır Kapısı’nın açılması durumunda Gazze Şeridi’nde 20 günde 3 hastane inşa etmeye hazır olduğunu bildirdi

ABONE OL
Ağustos 19, 2024 07:46
Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Filistin davasından asla vazgeçmeyeceğiz – Dünya haberleri | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, 7 Eylül’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Konstantin kentinde düzenlenen bir toplantıda destekçileriyle bir araya geldi.

Tebbun, toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin davasına ve özellikle Gazze Şeridi’ne olan desteğini vurgulayarak, “Filistin davasından vazgeçmeyeceğiz. Mısır ile Gazze arasındaki sınırı bize açarlarsa yapacaklarımız var. Ordumuz hazır. Sınır (Refah Kapısı) açılır açılmaz 20 gün içinde 3 hastane inşa edeceğiz.” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırıları kınayan Tebbun, “Yüzlerce doktor göndereceğiz. Siyonistler (İsrail) tarafından yıkılanı yeniden inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

REKLAM

Tebbun, Filistin davasının sadece Filistinlilerin değil, Cezayirlilerin de davası olduğunu belirterek, “Filistin ile Cezayir mesafe olarak birbirinden uzak ama kalben yakınımızda. 1948’deki Nekbe döneminde sömürge altında olmamıza rağmen, Siyonistlerle savaştık ve şehit verdik.” dedi.

Tebbun, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü saldırıların medeni bir savaş olmadığını, korkunç bir katliam olduğunu vurgulayarak, “Filistinlileri yok ederek Filistin davasını yok etmeyi hedefliyorlar. Ancak biz bunu asla kabul etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Cezayir Anayasa Mahkemesi, 1 Ağustos’ta, bağımsız aday Abdülmecid Tebbun, Sosyalist Güçler Hareketi’nden (FFS) Yusuf Uşiş ve Barış Toplumu Hareketi’nden (MSP) Abdulaali Hassani Şerif’in 7 Eylül’deki seçimlere adaylıklarının kesinleştiğini duyurmuştu.

Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir, temsilidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP