DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Çevre Bakanı Murat Kurum, ASO’yu Ziyaret Etti
9 okunma

Çevre Bakanı Murat Kurum, ASO’yu Ziyaret Etti

ABONE OL
Eylül 18, 2024 09:56
Çevre Bakanı Murat Kurum, ASO’yu Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Sanayi Odası’nı (ASO) ziyaret etti. Ziyaret sırasında, sanayicilerin sorunları ve talepleri ele alındı.

Bakan Kurum, ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve Ankaralı sanayicilerle bir araya geldi. Toplantıda, Başkent’in sanayi gelişimine katkı sağlayacak adımlar üzerinde duruldu. Özellikle, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, fuar merkezinin tamamlanması ve kentsel dönüşüm gibi konular ele alındı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sanayicilere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Bakan Kurum’un 6 Şubat depremlerinden sonra bölgenin yeniden yapılanması ve olası bir Marmara depreminin etkilerini azaltmaya yönelik çalışmaları takdir ettiklerini belirtti. Ardıç, ASO’nun deprem bölgesine yönelik çabalarından bahsederek, Hatay’da 300 konteynerden oluşan bir yaşam merkezi kurduklarını ve diğer bölgelerde de depremzedelere 500’e yakın konteyner sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, deprem bölgesindeki sanayi tesislerinin yeniden faaliyete geçmesi için “Tersine Göç” kampanyasını başlatan kurumun ASO olduğunu hatırlattı.

ASO Başkanı Ardıç, son dönemde Marmara Bölgesi’ndeki yatırımcıların Ankara’da sanayi arazisi talebinde bulunduğuna dikkat çekerek, yeni genişleme sahaları açılmasının önemini vurguladı. Ankara’da Geri Dönüşüm İhtisas OSB kurulmasının gerektiğini belirten Ardıç, bu OSB’nin sanayi bölgelerine yakın olması gerektiğini ve Bakan Kurum’un desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Ardıç, ASO’nun hazırladığı bir rapora göre Ankara’nın ihracatında yüksek teknoloji ürünlerinin payının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve bu alanda lider konumda olduğunu belirtti. ASO’nun Türkiye’nin en büyük teknoloji üssünü kurmak için çalışmalar başlattığını belirten Ardıç, Ankara Teknoloji Üssü’nün başkentin yüksek katma değerli üretimini artıracağını ve Ankara’yı sanayi ve teknolojinin de başkenti yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Ardıç, ASO’nun yeşil dönüşüm sürecinde üyelerine verdiği desteklere de değindi ve ASO 2. OSB’nin Türkiye’nin bir numaralı Yeşil OSB Belgesi’ni aldığını hatırlattı.

Ankara Sanayi Odası, Seyit Ardıç, Murat Kurum, Teknoloji, Politika, Ekonomi, Deprem, Ankara, Çevre

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP