DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149015-0.00531%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Çayevinde Siyaset ve Küfürlü Konuşmalara Yasak
6 okunma

Çayevinde Siyaset ve Küfürlü Konuşmalara Yasak

ABONE OL
Eylül 14, 2024 10:56
Çayevinde Siyaset ve Küfürlü Konuşmalara Yasak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde faaliyet gösteren bir çayevi, siyaset ve küfürlü konuşmayı yasakladı. Çayevi sahibi Serdar Aktaş, bu uygulamanın sevgi dilini yaygınlaştırmayı amaçladığını belirtti.

İstasyon Mahallesi’nde bulunan çayevi, müşteriler arasında sevgi dilinin hakim olmasını ve zaman zaman gerginleşen tartışmaları engellemeyi hedefliyor. Çayevinin girişinde ve masalarda “Bu çayevinde küfürlü konuşmak ve siyaset konuşmak yasaktır”, “Küfredeceksen sus” gibi uyarıcı afişler yer alıyor.

Aktaş, siyaset tartışmalarının yakın arkadaşlıkları bile zedelediğini ve küfürlü konuşmaların mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini ifade etti. “Bu uygulamaya geçerken ‘işe yaramaz’ diyenler de oldu, ‘ne değişecek’ diyenler de. Ancak uygulama sonrasında uyarılarımızla, afişlerdeki yazıları gören müşterilerimiz dikkat etmeye başladı. Dikkat etmeyenleri de uyarıyoruz. İnsanların birbirleriyle kaynaşabileceği, rahatça sohbet edebileceği bir ortam yaratmak istedik. Sohbetler zaman zaman küfür ve siyasete dönüşüp kırgınlıklara yol açıyordu. Bu uygulama ile sevgi dilini yaygınlaştırmayı amaçladık” dedi.

‘BURADA DOST OLAN İNSANLAR VAR’

Aktaş, cam ve masalardaki uyarı yazılarını görenlerin kendisini tebrik ettiğini, benzer uygulamaları başka yerlerde görmediklerini söylediğini belirtti. “Bu çayevinde dostluklar kuruluyor, insanlar birbirine kaynaşıyor. Bu uygulamamız diğer esnaf arkadaşlara da örnek olacaktır. Bizim amacımız da çayevinde oturaklı ve saygılı insanların bir araya gelmesini sağlamak. Az müşterimiz olsun ama düzgün ve saygılı olsun istiyoruz. İnsanlar eşiyle, sevgilisiyle de rahatça oturabilsin. Artık bazı şeyleri aşmamız, bazı profilleri değiştirmemiz gerekiyor. Uygulama sonrasında siyaset konuşan ve küfredenlerin sayısı azaldı” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Etimesgut Politika Siyaset Kültür Güncel Ankara Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP