DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23205371.05236%
İstanbul
16°

AÇIK

05:57

SABAHA KALAN SÜRE

CATL, Hibrit Araçlar İçin Yeni Bataryasını Tanıttı
8 okunma

CATL, Hibrit Araçlar İçin Yeni Bataryasını Tanıttı

ABONE OL
Ekim 26, 2024 07:39
CATL, Hibrit Araçlar İçin Yeni Bataryasını Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in önde gelen pil üreticisi olan Çağdaş Amperex Teknoloji Limited Şirketi (CATL), hibrit araçlar için tasarlanmış yeni bir pil olan Freevoy’u tanıttı. Bu pil, Pekin’de düzenlenen bir etkinlikte sergilendi ve 400 kilometrenin üzerinde menzil ve süper hızlı şarj özelliği sunuyor.

CATL’nin Çin elektrikli otomobil bölümü teknolojiden sorumlu başkanı Gao Huan, Freevoy’un dünyadaki ilk hibrit araç pili olduğunu ve sadece 10 dakikalık bir şarjla 280 kilometrenin üzerinde ek sürüş mesafesi sağlayabildiğini belirtti.

Freevoy, hem sodyum-iyon hem de lityum-iyon pil teknolojilerini birleştiriyor ve bu sayede düşük sıcaklıklarda dahi çalışabiliyor. Ek olarak, -40 dereceye kadar düşük sıcaklıklarda boşaltma ve -30 dereceye kadar düşük sıcaklıklarda yeniden şarj edilebiliyor.

Hibrit araçlar, tamamen elektrikli araçlardan daha uzun menzil sunarken benzinli araçlara göre daha düşük maliyetle çalışıyor. Bu nedenle, Çin’de giderek daha fazla tüketici tarafından tercih ediliyor.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nin verilerine göre, 2023 yılının ilk dokuz ayında hibrit araç satışları, önceki yılın aynı dönemine göre %84,2 artışla 3,32 milyon adede ulaştı.

CATL’nin pazarlama müdürü Luo Jian, hibrit araçların yeni enerjili araç pazarında giderek daha fazla pay kazandığını ve elektrikselleşme sürecinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Li Auto ve AVATR gibi çeşitli Çinli elektrikli araç üreticileri Freevoy’u kullanmaya başladı ve Geely ve Chery gibi diğer üreticilerin modellerine de kurulması bekleniyor.

Pazar araştırma şirketi SNE Research’e göre CATL, 2023 yılında küresel elektrikli araç pil pazarında %36,8’lik bir paya sahip ve elektrikli araç pil tüketimi hacmi son yedi yıldır dünya genelinde ilk sırada yer alıyor.

Çin’in doğu kesimindeki Fujian eyaletinin Ningde kentinde merkez ofisi bulunan CATL, BMW, Volkswagen, Daimler ve Honda gibi birçok global otomobil üreticisiyle tedarik anlaşmaları imzaladı.

Teknoloji Otomobil Enerji Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP