DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144877-0.40818%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Arama Kurtarma Birimi Tatbikatı
13 okunma

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Arama Kurtarma Birimi Tatbikatı

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 08:00
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Arama Kurtarma Birimi Tatbikatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Arama ve Kurtarma Birimi (CAK), Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı’nda bir tatbikat düzenledi.

Dernekten yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa, Afyonkarahisar ve Gaziantep’ten gelen Cansuyu Arama Kurtarma ekiplerinin tatbikata katıldığı belirtildi. CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi tatbikatın koordinasyonunu üstlendi.

148 arama kurtarma personeli, tatbikata katılarak farklı becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Koordinatör Yardımcısı Ahmet Hilmi Çuhadar liderliğindeki 12 eğitmen, 6 farklı istasyonda eğitimler verdi.

Tatbikat kapsamında arama kurtarma personeli, halatla kütle çekimi, hava yastığı ile tahkimat, kırma, delme ve kesme, düğüm ve ipli sedye, iple dik çıkış ve dik iniş gibi teknikleri ve kayıp arama çalışmalarını uygulama fırsatı buldu.

Çamlıdere Kaymakamı Mintaha Teymur tatbikatı izledi ve yaptığı konuşmada, afetlere karşı hızlı ve etkili bir şekilde hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.

Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar, bu kapsamlı tatbikatın Türkiye’de ilk kez bir STK tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerle arama kurtarma personeli ve gönüllülerini bilgi, beceri ve koordinasyon konusunda en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Çamlıdere ankara Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP