DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Çankırı’da Tuz Mağarası KOAH Hastalarına Şifa Olacak
9 okunma

Çankırı’da Tuz Mağarası KOAH Hastalarına Şifa Olacak

ABONE OL
Eylül 18, 2024 08:45
Çankırı’da Tuz Mağarası KOAH Hastalarına Şifa Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’nın 150 metre altında bulunan, 5 bin yıllık tuz mağarası, KOAH hastalarına şifa umudu olarak öne çıkıyor.

Tarihi 5 bin yıla dayanan Çankırı Yer Altı Tuz Şehri, ‘Daha Güçlü Bir Nefes Projesi’ adı altında sağlık turizmine kapılarını açıyor. Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çankırı Özel Karatekin Hastanesi, Tuz Rehabilitasyon ve Sağlık Turizmi Derneği ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çankırı Şubesi iş birliği ile hayata geçirilen proje kapsamında, Hititlerden kalma yeraltı şehri, KOAH hastalarına özel sosyal, kültürel ve sağlık etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Proje, KOAH hastalarının nefes darlığına iyi gelen tuz mağarasında zaman geçirmeleri ve sağlıklarını iyileştirmeleri amacıyla düzenleniyor.

İlk programı 24 Eylül – 8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek projede, seramik, ebru, müzik, drama, sinema, şiir, sağlıklı spor, fiziksel egzersiz ve uzman görüşmeleri gibi çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Proje hakkında bilgi veren Vali Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı için önemli bir hayali gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti. Yer Altı Tuz Şehri’nin turizm alanlarında Çankırı’ya değer katmasını hedeflediklerini vurgulayan Taşolar, “Bu proje, Yer Altı Tuz Şehri’ni sağlık turizminde önemli bir merkez haline getirecek” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN KOAH HASTALARI DAVET EDİLECEK’

Yeşilay Çankırı Şubesi Başkanı İsmail Özcan ise projenin detaylarını şöyle anlattı: “Proje kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından KOAH hastaları Çankırı’ya davet edilecek. Hastaların solunum fonksiyonlarında olumlu değişiklikler gözlemlemek, kan ve solunum testleri ile bu durumu desteklemek ve Çankırı’nın sağlık turizmini tanıtmak projede amaçlanıyor. ‘Daha Güçlü Bir Nefes’ projesi kapsamında, KOAH hastaları, uzmanlar ve gönüllüler eşliğinde, 15 gün boyunca, 09.30-15.30 saatleri arasında tuz mağarasında çeşitli etkinliklere katılacak. Program iki grup halinde uygulanacak. İlk grup programı 24 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında, ikinci grubun programı ise Ekim veya Kasım aylarında gerçekleştirilecek. Program katılımcılar için ücretsizdir.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Yerel Haberler Çankırı Kültür Turizm Sağlık Koah

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP