DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21525440.29999%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Çanakkale’deki Türkiye Kültür Yolu Festivali Kentin Turizm ve Ekonomisini Canlandırdı
11 okunma

Çanakkale’deki Türkiye Kültür Yolu Festivali Kentin Turizm ve Ekonomisini Canlandırdı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 09:47
Çanakkale’deki Türkiye Kültür Yolu Festivali Kentin Turizm ve Ekonomisini Canlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl 9. kez düzenlendi ve 16 farklı şehirde kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Festivalin 9. durağı olan Çanakkale, kentin marka değerini artırmak ve turizmini canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinliklerden büyük fayda gördü.

Çanakkale’de 31 Ağustos’tan bu yana devam eden festival, konserler, sergiler, tiyatro, opera ve bale gösterileri, arkeoloji, gastronomi, geleneksel sanatlar, dijital enstalasyonlar, söyleşiler, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleriyle dolu dolu bir program sunuyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Başdanışmanı Ahmet Çelik, festivalin Çanakkale’ye büyük bir ivme kazandırdığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına teşekkür etti.

Çelik, festivalin on binlerce kişinin katılımıyla büyük bir organizasyona dönüştüğünü ve 7-10 gün sürmesiyle sürdürülebilir turizme önemli katkılar sağladığını ifade etti. Festival kapsamında düzenlenen dalış aktiviteleri, tabyalarda yapılan konserler gibi etkinlikler, Çanakkale’nin yeni destinasyonlarının tanıtımına büyük katkı sağladı.

Çanakkale’nin Kuzey Ege’de önemli bir geçiş noktası olduğunu belirten Çelik, 1915 Çanakkale Köprüsü, tüneller ve Ankara bağlantılı Anadolu uçuş hatlarıyla ulaşım kolaylığı sağlandığını vurguladı.

Festivalin ekonomik faydalarına da değinen Çelik, şehir merkezindeki otellerin dolduğunu ve esnafın yoğun bir şekilde hizmet verdiğini belirtti. Çelik, festivalin Çanakkale’nin tanıtımı için eşsiz bir fırsat olduğunu ve gelecek yıllarda da devam etmesini diledi.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan da festivalin ilk yıldan itibaren vatandaşa ve esnafa büyük katkılar sağladığını belirtti. Özcan, festival sayesinde Çanakkale’ye yoğun bir ziyaretçi akışı olduğunu, otellerin, kafelerin, restoranların ve diğer işletmelerin dolduğunu ve kente büyük bir hareketlilik kazandırıldığını ifade etti.

Festivalin özellikle yaz sezonunun sonunda kente hareketlilik kazandırdığını ve esnafın memnuniyetini sağladığını belirten Özcan, festivalin gelecek yıllarda da devam etmesi için umutlu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kültür Sanat Festival Türkiye Ekonomi Güncel Turizm

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP