DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144109-0.33645%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Çanakkale’de Türkiye Kültür Yolu Festivali Başladı
13 okunma

Çanakkale’de Türkiye Kültür Yolu Festivali Başladı

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:49
Çanakkale’de Türkiye Kültür Yolu Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 16 ilde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 9’uncusu Çanakkale’de başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu festivallerle ülkenin uluslararası marka değerini yükseltmeyi hedefliyor.

Çanakkale Kültür Yolu Festivali, tarihi Anadolu Hamidiye Tabyaları’nda açıldı. Açılış töreninde protokol üyeleri, “Anmak-Anlamak Çanakkale 1915 Sergisi”ni gezdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, festivalin Çanakkale’de üçüncü kez düzenlendiğini belirterek, “Troya Kültür Yolu Festivali” olarak da bilinen etkinliğin Çanakkale için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Mumcu, Çanakkale’nin yerli ve yabancı turistler için cazip bir destinasyon olduğunu söyleyerek, festivalin çeşitli etkinlik ve konserlerle şehrin canlılığını artıracağını dile getirdi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, festivalin ilin zengin kültürel mirasını sergilediğini ifade etti. Toraman, etkinliğin Çanakkale’nin sanat ve kültür alanındaki potansiyelini ortaya koyduğunu vurguladı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, festivalin 9 gün boyunca sanat, kültür ve müzikle dolu bir program sunacağını söyledi. Kaşdemir, festivalin 3 yaşından 90 yaşına kadar herkese hitap edeceğini ve şehir dinamiklerine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Festival, çeşitli sanat etkinlikleri, konserler, tiyatro gösterileri ve çocuk aktiviteleri ile dolu bir program sunuyor. 8 Eylül’de sona erecek olan festivalin programına Kültür ve Turizm Bakanlığının “kulturyolufestivali.com” internet adresinden ulaşılabilir.

Açılışa, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Direktörü Selim Terzi ve diğer ilgililer katıldı.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türkiye Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP