DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2156071-0.02358%
İstanbul
23°

AÇIK

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali Açıldı
10 okunma

Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali Açıldı

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:48
Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Troya Kültür Yolu Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin Çanakkale’nin sahip olduğu zenginlikleri ve kültür-sanat alanındaki potansiyelini gözler önüne serdiğini belirtti. Festivalin artık bir marka haline geldiğini ve bu markanın Çanakkale’de hayat bulmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’nin açılışı, Anadolu Hamidiye Tabyası’nda gerçekleşti. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmasında Mumcu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin Çanakkale’yi yerli ve yabancı turistler için çekici bir destinasyon haline getirdiğini vurguladı. Farklı etkinliklerin ve konserlerin düzenlendiğini belirten Mumcu, festivalin Çanakkale’ye ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

‘FESTİVAL, ÇANAKKALE’NİN MARKASI OLDU’

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, festivalin Çanakkale için bir şans olduğunu vurgulayarak, çeşitli etkinliklerin bir haftalık süre boyunca hem Çanakkale halkına hem de misafirlerine keyifli anlar yaşatacağını söyledi. Festivalin artık bir marka haline geldiğini ve bu markanın Çanakkale’de faaliyet göstermesinin gurur verici olduğunu ifade eden Toraman, festivalin aynı güzellikte devam etmesini diledi.

‘TÜRKİYE’NİN KALBİ ÇANAKKALE’DE ATIYOR’

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise festivalin 9 gün boyunca sanat, kültür, müzik ve sanatsal etkinliklerle dolu geçeceğini söyledi. 3 yaşından 90 yaşına kadar herkesin kendisine hitap eden bir etkinlik bulabileceğini belirten Kaşdemir, festivalin Çanakkale’yi Türkiye’nin kalbinin attığı bir yer haline getirdiğini ifade etti. Festivalin, yazlık sezonun sona erdiği ve üniversite öğrencilerinin henüz gelmediği dönemde Çanakkale’nin turizmine büyük bir katkı sağladığını belirten Kaşdemir, festivalin amacına uygun olarak şehirde yoğunluk yaşandığını ve bunun da herkesi mutlu ettiğini söyledi. Kaşdemir, Çanakkale halkını festivalde görmek istediklerini ve etkinliklerin sabah saatlerinden geceye kadar devam edeceğini belirtti. Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Mumcu ve beraberindekiler, ‘Anmak-Anlatmak Çanakkale 1915’ sergisini gezdi. Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında 50’den fazla noktada düzenlenecek 500 civarı etkinlikte 1000’e yakın sanatçı halkla buluşacak.

Haber – Kamera: Nazif Cemhan ŞEN / ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Batuhan Mumcu Çanakkale Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP