DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2144938-0.52795%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Büyütech, Yerli Kamera Üretimini Artırarak ABD ve Avrupa Pazarına Açılıyor
7 okunma

Büyütech, Yerli Kamera Üretimini Artırarak ABD ve Avrupa Pazarına Açılıyor

ABONE OL
Ekim 13, 2024 09:56
Büyütech, Yerli Kamera Üretimini Artırarak ABD ve Avrupa Pazarına Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerli kamera üreticisi Büyütech, Türkiye’nin önde gelen araç üreticilerine sağladığı ürünlerle büyümesini ikiye katladı ve şimdi hedefini ABD ve Avrupa pazarlarına yöneltmiş durumda.

Büyütech’in bir yıl önce açtığı ileri teknoloji kamera tasarım ve üretim merkezi, yerli kamera üretimine önemli bir katkı sağladı.

Ankara ve Gebze’deki tesislerinde yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayan Büyütech, haftalık yaklaşık 6.000 kamera üretiyor. Büyütech’in üretim merkezi, AR-GE çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor ve üretimin yüzde 95 artışını sağladı.

Büyütech, “araçların dünyayı insanlar gibi algılamasını sağlayan teknolojiler” geliştiriyor ve üretim süreçleri uluslararası otomotiv standartlarına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Her kamera, üretimden çıkmadan önce kapsamlı kalibrasyon ve kontrol testlerinden geçiyor.

Yıllık 800.000 kamera üretim kapasitesine sahip olan Büyütech, 2026 yılına kadar üretim kapasitesini 3 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Yerli üreticilerin küresel pazarlara açılmasının örneklerinden biri olan Büyütech’in başarısı, Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi Ömer Orkun Düztaş tarafından dile getirildi. Düztaş, “Vision Zero” hedefine odaklanarak trafikte sıfır kaza, sıfır yaralanma ve sıfır ölüm hedeflediklerini vurguladı.

Düztaş, “Yeni yatırımımız ve üretim merkezimizle üretimimiz yüzde 95,24 arttı. Teknoloji işbirliklerimiz sayesinde dünya çapındaki otomotiv üreticileriyle çalışarak gelişim sağladık. Togg, Ford Otosan, Tofaş ve Hidromek gibi firmalarla kurduğumuz iş ilişkileri, ürünlerimizin küresel pazarda kabul görmesine katkı sundu. Üretimlerimizdeki artışı devam ettirip, uluslararası seviyede yatırımlarımızı ve ABD, Avrupa başta olmak üzere yeni hedef pazarlarda da olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Büyütech Kurucu Ortağı ve Baş İşletme Yöneticisi Alparslan Işıklı da “Bir üretim tesisini kurmanın sadece makineler ve altyapıyla ilgili olmadığını bu süreçte gördük; ekosistemin bir parçası olmak, teknolojiyi anlamak ve sürekli iyileştirmek de bir o kadar önemli. Üretim merkezini kurduktan sonra geçen kısa sürede hem üretim kapasitemizi artırdık hem de verimliliğimizi sürekli iyileştirdik. Büyütech olarak güçlü bir takım ruhu ve ortak hedeflerle daha büyük projelere odaklanmış durumdayız.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Başarıları yeni yatırımları getiren Büyütech, 2013 yılında Türkiye’nin endüstriyel alanda ilk akıllı kamerasını geliştirdi. 2016 yılında savunma sanayisi ve son kullanıcı ürünleri alanında firmalara teknoloji sağlayıcı olarak kamera geliştirme çalışmalarına başladı. 2020 yılında otomotiv sektörüne odaklanan Büyütech, 2023 yılında yeni üretim merkezinin devreye alınmasıyla 200 bininci kamerasının üretimini gerçekleştirmişti.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli akıllı kamerasını geliştiren Büyütech, 2021 yılında 2,5 milyon avro yatırım aldı. 2023 yılının ağustos ayındaki yeni yatırım turunu 4 milyon 230 bin dolar yatırım ve 28 milyon 230 bin dolar yatırım sonrası değerleme ile kapatan Büyütech’in, 2025 yılına doğru yeni yatırımlar alması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Göksel Yıldırım – Ekonomi

Teknoloji Ekonomi Türkiye ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP