DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21628662.9067%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Sonuçlandı
5 okunma

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Sonuçlandı

ABONE OL
Ekim 12, 2024 09:47
Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afyonkarahisar Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali” Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlendi ve sona erdi.

Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi’nde düzenlenen festivalin kapanış töreninde, ABD’li şarkıcı Della Miles sahne aldı.

Konser sırasında Della Miles, Turgay Evren’in sözlerini yazdığı “My Name Is Gaza”, “You Are The Mother” ve “?I Can’t Breathe” isimli Gazze temalı şarkıların yanı sıra Türkçe olarak “Karahisar Türküsü”nü seslendirdi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, konserin ardından yaptığı konuşmada festivale katılan herkese ve organizasyon ekibine teşekkürlerini sundu. Ayrıca usta oyuncu Hülya Koçyiğit’e “Türk Sineması Onur Ödülü”nü takdim etti. Ödülün yanı sıra Koçyiğit’e 1970’lerden kalma antika bir ayaklı fotoğraf makinesi hediye edildi.

“Sinemanın gücünü aslında bizi bir araya getirdiği için seviyorum”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Hülya Koçyiğit, festivalde Afyonlularla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu şehrin sinemaya olan ilgisi ve festivaldeki kalabalık beni gerçekten çok etkiledi. Sinemanın gücünü aslında bizi bir araya getirdiği için seviyorum.” dedi.

Kısa filmlerin, en kısa sürede en yoğun duyguları yaşatan filmler olduğuna dikkat çeken Koçyiğit, “Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali henüz 3 yaşında, henüz daha bir bebek. Onu ayağa kaldıracak, yürütecek, besleyecek, zenginleştirecek, elinden tutacak annelere ihtiyacı var. Başta sayın valimiz olmak üzere bu festivalde birçok kadın emeği olduğunu görüyorum. Kadının elinin değdiği her şey güzeldir.” diye konuştu.

“Bir an evvel ateşkes olsun”

Usta oyuncu, kadınlara yönelik şiddete değinerek şunları ekledi:

“Yıllardır sonu gelmeyen kadına, çocuğa yapılan şiddet, ne yazık ki son günlerde de içimizi acıtmaya devam ediyor. Hayatını kaybeden tüm kadınların ve çocukların önünde saygıyla eğiliyorum desem yetmez biliyorum. Kaybettiğimiz canlar için hepinizi saygıyla eğilmeye davet ediyorum. Hepimizin dileği, bu şiddeti uygulayanlar en ağır şekilde cezalandırılsın diyorum. Bu sene festivalin teması Filistin. Bütün dünyanın gözleri önünde soykırım yaşanıyor. Bunun son bulmasını bütün kalbimle diliyorum.”

Basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Hülya Koçyiğit, “Yaklaşık 1 yıldır büyük bir acıyla, tahammülsüz bir acıyla ne yazık ki olanları izliyoruz. Binlerce çocuk, binlerce kadın, masum insanlar ne yazık ki katledildi. Bu katliam her geçen gün daha çok büyüyor. Ben dünyanın iyi kalp insanlarına sesleniyorum. Hep beraber daha büyük sesimizi çıkaralım ve ‘dur’ diyelim. Bir an evvel ateşkes olsun.” ifadelerini kullandı.

20 film finale kaldı

Festivale 109 ülkeden 2009 başvuru geldi ve yapılan değerlendirme sonucu 20 film finale kaldı.

Yarışma kapsamında birincilik “And Next Year When Spring” filmiyle yönetmen Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand’a, ikincilik “The Premiere” ile yönetmen Toma Waszarow’a, üçüncülük ise “Yaren” filmiyle yönetmeni Mehmet Ali Poyraz’a verildi.

Afyonkarahisar’daki yarışmacılara verilen “Büyük Taarruz Özel Ödülü: Onurlu Kurşun” ise “Miralay Reşat Çiğiltepe” belgesel filmiyle Afra Nur Arslantaş’a takdim edildi.

Yöneticiliğini gazeteci Sevda Dursun’un üstlendiği festivalin danışmanlığını senarist, yazar ve yönetmen Hilal Çelenk, festival yürütücülüğünü ise yapımcı ve yönetmen Baran Mayda gerçekleştirdi.

Festival hakkında detaylı bilgiye “buyuktaaruzkisafilmfestivali.com” adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA / Aişe Hümeyra Akgün – Güncel

Hülya Koçyiğit Film Festivali Kültür Sanat Festival Filistin Magazin Güncel Kültür Sinema Sanat Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.