DOLAR 34,2959 0.37%
EURO 37,5051 -0.05%
ALTIN 2.911,770,79
BITCOIN 20955890.3722%
İstanbul
26°

AÇIK

16:04

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bursa’da Yeni Adli Tıp Kurumu Açıldı
4 okunma

Bursa’da Yeni Adli Tıp Kurumu Açıldı

ABONE OL
Ekim 11, 2024 08:50
Bursa’da Yeni Adli Tıp Kurumu Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa’da yeni açılan Adli Tıp Kurumu’nun açılış törenine katıldı. Bakan Tunç, konuşmasında, yargı mensuplarının dezenformasyona maruz kaldığını ve sosyal medyada dosya içeriği bilinmeden yapılan paylaşımların milyonlarca insana ulaştığını söyledi.

Bakan Tunç, “Yargının içerisinde hatalı karar verenler olabilir. Ancak itiraz, temyiz ve istinaf müessesesi bunun için var. Yargı, hatalı kararları kendi içerisinde düzeltebilir. Bir hatalı karardan yola çıkarak 25 bin hakim ve savcımızı, tüm yargı personelimizi töhmet altında bırakan davranışlara da biz müsaade etmeyiz” dedi.

Bakan Tunç, hatalı kararların en aza indirilmesi ve vatandaş memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması için çalışacaklarını belirtti. Yargı mensuplarını haksız yere hedef alan ve toplumda güvensizlik algısı oluşturmaya çalışan kişilere de karşı olduklarını ifade etti.

Yeni Adli Tıp Kurumu’nun 17 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve çevre illere de hizmet verebilecek kapasitede olduğunu belirten Bakan Tunç, kurumun delil tespiti çalışmalarında önemli rol oynayacağını vurguladı.

Bakan Tunç, konuşmasını Bursa’nın adalet hizmetlerine yapılan yatırımlar ve gelecek projeler hakkında bilgi vererek sonlandırdı. Bursa’nın merkezde ilk derece bir adliye sarayına ihtiyacı olduğunu ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, İnegöl ve Orhaneli’ye de adalet binası yapılması için çalışacaklarını belirtti.

Bursa Adli Tıp Kurumu’nun hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Tunç, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Adli Tıp Kurumu Yılmaz Tunç Politika Adli Tıp Sağlık Hukuk Yargı bursa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP