DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21572760.50081%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Bursa’da veliler, yıkılan okulun yerine yeni okul yapılması talebiyle eylem yaptı
17 okunma

Bursa’da veliler, yıkılan okulun yerine yeni okul yapılması talebiyle eylem yaptı

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:48
Bursa’da veliler, yıkılan okulun yerine yeni okul yapılması talebiyle eylem yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın Çekirge Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz yıl yıkılan 1. Murad İlköğretim Okulu’nun yerine yenisinin yapılmaması nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Mahallede yaşayan veliler, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okulun yerine yenisinin yapılmaması nedeniyle okul önünde eylem düzenledi. 2023 yılında Gemlik’te meydana gelen deprem sonrası alınan karar doğrultusunda okul önlem amaçlı boşaltılmış ve yaklaşık 7 ay sonra yıkılmıştı. Veliler, çocuklarını servisle veya toplu taşımayla okula gönderecek maddi imkanlarının olmadığını belirterek çocuklarını tek başına okula göndermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Mahalle sakinleri, çocuklarını 1-2 kilometre uzaklıktaki okullara göndermek zorunda kalmanın getirdiği zorluklar nedeniyle yetkililerden bir an önce mahallelerine yeni bir okul yapılmasını talep ediyor.

Eski okul bahçesinde açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Coşkun Alındaş, “Okulumuz geçen yıl Kasım ayında yıkıldı. Okulumuzun yıkılması mahalle halkımızı hem maddi hem manevi olarak derinden etkiledi. Küçük çocuklar 1-2 kilometre uzaklıktaki okula gitmek zorunda kaldı. Herkes çocuğunu okula götürüp getiremiyor. Çalışan ve çalışmayan aileler var. Maddi durumu iyi olan aileler çocuklarını servisle okula yolluyor. 2-3 çocuklu aileler için bu durum büyük bir maliyet oluşturuyor. Yetkililerden okulumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Öznur Yılmaz ise, “3 yıldır bu mahallede oturuyorum. Depremden sonra okulun sıkıntılı olduğunu söyleyip hızlıca boşalttılar. Okulun kapatılması beni ve buradaki herkesi çok etkiliyor. Servis ücretleri çok pahalı. Biz okul istiyoruz. Bu kadar güzel bir mahallede okul olmaması çok saçma. Çocuklar sıkıntı çekiyor. 2-3 çocuğunu okula gönderen veliler var. Okulumuzun yapılmasını istiyoruz. Bu konuda mücadele veriyoruz. İmza topladık, video çektik, gerekli yerlere başvuru yaptık. Okulumuz 6-7 ay boyunca boş kaldı. Mahallemizde yaklaşık 1-1.5 yıldır okulumuz yok” şeklinde konuştu. – BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

bursa Eğitim Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.