DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23083150.51075%
İstanbul
18°

AÇIK

05:41

SABAHA KALAN SÜRE

Bursa’da Uçucular Grubu, TUSAŞ’a Yapılan Saldırıyı Ay ve Yıldız Figürüyle Protesto Etti
11 okunma

Bursa’da Uçucular Grubu, TUSAŞ’a Yapılan Saldırıyı Ay ve Yıldız Figürüyle Protesto Etti

ABONE OL
Ekim 27, 2024 10:56
Bursa’da Uçucular Grubu, TUSAŞ’a Yapılan Saldırıyı Ay ve Yıldız Figürüyle Protesto Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Yunuseli Havalimanı’ndaki pilot ve teknikerlerden oluşan ‘Uçucular grubu’, Ankara’da TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısını protesto etmek için havalimanı apronunda ilginç bir eylem gerçekleştirdi. 8 uçakla ‘ay’, 3 uçakla da ‘yıldız’ figürü oluşturarak saldırıyı kınadılar.

23 Ekim’de Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında, TUSAŞ çalışanları ve güvenlik görevlileri hayatını kaybetmiş, birçok kişi de yaralanmıştı. Bu saldırıda şehit olanlar arasında TUSAŞ’ta kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, makine mühendisi Zahide Güçlü, çalışan Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan bulunuyordu.

Yunuseli Havalimanı’nda düzenlenen protesto, Türk Hava Kurumu Bursa Şube Başkanı Pilot Hatice Gündoğdu’nun öncülüğünde gerçekleştirildi. Uçaklarla oluşturulan ay ve yıldız figürünün üzerine Türk bayrakları açıldı ve bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu.

‘BU SALDIRILAR BİZİ DURDURMAYACAKTIR’

Pilot Hatice Gündoğdu, “Ülkemizde yaşanan bu acı olayın ardından Yunuseli Havalimanı’ndaki havacılar olarak bir araya geldik. TUSAŞ’a yapılan bu saldırıyı kınamak için buradayız. Terörü lanetliyor, uçaklarımızla oluşturduğumuz ay yıldız figürü ile de TUSAŞ’a desteğimizi gösteriyoruz. Havacılık ve teknolojinin ilerleyeceğine inancımız tam. Bu saldırılar bizi durduramayacak” dedi.

Haber-Kamera: Denizhan TECİK, Yiğithan HÜYÜK/BURSA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursa Yunuseli Havalimanı Ay Yıldız Havacılık Güvenlik Ankara Güncel Terör Pilot TUSAŞ Bursa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.