DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2297951-1.2378%
İstanbul
18°

AÇIK

18:01

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bursa’da Ortak Cinayet: 18 Yıl Hapis Cezası
10 okunma

Bursa’da Ortak Cinayet: 18 Yıl Hapis Cezası

ABONE OL
Ekim 26, 2024 11:50
Bursa’da Ortak Cinayet: 18 Yıl Hapis Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da iş ortağı Bülent Karakuş’u (43) 7 kurşunla öldüren ve silah kabzası ile başına defalarca vuran Ertuğrul Erdoğan (23), ilk duruşmada suçunu kabul etti ancak olay anını tam olarak hatırlamadığını söyledi. “Yüzüne parçaladığını ve silahın kabzası ile vurduğumu hatırlamıyorum. Bu olay sonrası hayatım karardı. Normalde karıncayı bile incitmem” diyen Erdoğan, müebbet hapis istemi ile yargılanırken, ‘haksız tahrik’ indirimi ile 18 yıl hapse mahkum edildi.

Olay, 2023 Eylül’ünde Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde meydana geldi. Emlakçılık yapan Ertuğrul Erdoğan ile gazino işletmecisi olan Bülent Karakuş arasında, 2022 yılından beri süren ortak iş anlaşmazlığı sonucu husumet oluşmuştu. İddiaya göre, Çamlıca Parkı’nda buluşan iki taraf, alacak verecek meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce, Ertuğrul Erdoğan ruhsatsız tabancasıyla Bülent Karakuş’a 7 el ateş etti ve silahın kabzasıyla da yüzüne vurdu. Karakuş hayatını kaybetti. Olaydan sonra eve gidip üstünü değiştiren Erdoğan, daha sonra polise teslim oldu ve tutuklandı.

‘KENDİMİ KAYBETTİM’

Ertuğrul Erdoğan hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan açılan davada, sanık, “Bülent ile ortak işler yapıyorduk. Sürekli bana para konusunda baskı yapıp tehdit ediyordu. Artık ondan korkuyordum. Sorunu çözmek için buluştuk. O bana ve aileme küfürler etti. Aracına binerken yanında silah olduğunu gördüm ve korktum, kendimi korumak için ateş ettim. Kendimi kaybettim. Olay sonrası hayatım karardı, vicdan azabı çekiyorum. Normalde karıncayı bile incitmem, beraatime karar verin” dedi.

‘BAŞIMA BİR ŞEY GELİR DİYE VİDEO ÇEKTİM’

Mahkemede tanık olarak dinlenen Yiğitcan K., “Ertuğrul çocukluk arkadaşım, o gün buluştuğumuzda bir arkadaşı ile görüşeceğini söyledi. Olay yerine birlikte gittik. Arabadan inen kişi arkadaşıma küfürler etti, Ertuğrul da silahı ile ateş etti. Daha sonra tabancanın kabzasıyla yere düşen Bülent’in kafasına vurdu. O an benim de başıma bir şey gelir diye videoya çektim” dedi.

Bülent Karakuş’un ağabeyi Nail Karakuş sanıktan şikayetçi oldu. Mahkeme heyeti, ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak Ertuğrul Erdoğan’ı ‘Kasten öldürme’ suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Erdoğan ayrıca, ele geçirilen 3 ruhsatsız tabanca nedeniyle 6 yıl hapis ile 12 bin TL para cezası aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Karakuş Mahkeme Cinayet 3-sayfa Güncel Hukuk Bursa Yargı Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.