DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2291486-1.65463%
İstanbul
18°

AÇIK

18:01

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bursa’da Minia Kudüs Tırı Açıldı
8 okunma

Bursa’da Minia Kudüs Tırı Açıldı

ABONE OL
Ekim 26, 2024 11:47
Bursa’da Minia Kudüs Tırı Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın İznik ilçesinde, Mescid-i Aksa maketini barındıran “Minia Kudüs” tırı ziyarete açıldı. Bu özel tır, çocuklara Mescid-i Aksa’nın tarihini ve önemini aktarmayı hedefliyor ve aynı zamanda boykot edilen ürünlerin kullanılmaması konusunda farkındalık yaratıyor.

İyi Ki Varsın Derneği tarafından hazırlanan Minia Kudüs tırı, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra’nın gerçekçi maketlerini sergiliyor. Tır, İznik’te Dörtyol Meydanı’nda üç gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

Araştırmacı-yazar Mehmet Kınlamaz, Filistin topraklarının 955 yıl boyunca Türk hakimiyeti altında kaldığını hatırlatarak, “İyi Ki Varsın Derneği’nin, Kudüs hassasiyetini topluma duyurmak için düzenlediği bu programda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün, yüzyıllardır devam eden bir paganist proje ile karşı karşıyayız. Bu proje, ‘yeni düzen’ olarak adlandırılıyor, ancak aslında şeytani bir plan. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım, Müslümanlara yönelik bir katliamdır. Filistin toprakları, tarihi bağları nedeniyle bizim için çok önemlidir. Devlet arşivlerinde, Filistin’deki şahsi mülkler, vakıflar ve devlet mülkiyetine ait tapular hala geçerlidir. Amacımız, İsrail’in Müslümanlara uyguladığı zulmü ve Filistin davasını insanlara anlatabilmek. Mescid-i Aksa, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimizdir. Bu nedenle, Müslümanların bu konuya duyarlılık göstermesini ve hassasiyetle yaklaşmasını umuyorum” dedi.

Bursa'da Minia Kudüs Tırı AçıldıKaynak: İhlas Haber Ajansı / İLKAY ALTAY – Güncel

Kültür Sanat Politika Filistin Kültür Güncel İznik Kudüs Bursa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.