DOLAR 34,1565 0.16%
EURO 37,9683 -0.34%
ALTIN 2.878,570,14
BITCOIN 21710361.42512%
İstanbul
21°

AÇIK

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bursa’da 45 Yıllık Sigara Bağımlısı Kurtuldu
13 okunma

Bursa’da 45 Yıllık Sigara Bağımlısı Kurtuldu

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 11:45
Bursa’da 45 Yıllık Sigara Bağımlısı Kurtuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da 73 Yaşındaki Burhan Sevimli, Sağlıklı Hayat Merkezi’nin Yardımıyla Sigarayı Bıraktı

Bursa’da 45 yıldır sigara bağımlısı olan 73 yaşındaki Burhan Sevimli, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nden yardım alarak bu bağımlılıktan kurtuldu. Sevimli, sigarayı bırakma yolculuğunu paylaşarak, diğer tiryakileri de bu merkezden yardım almaya teşvik etti.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Sağlıklı Hayat Merkezlerinin kanser erken teşhisi, kronik hastalıkların takibi ve kadın sağlığı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra sigara ile mücadelede de önemli rol oynadığı belirtildi.

Günde 2,5 paket sigara içen Sevimli, eşinin ilaçla sigarayı bırakmasını örnek alarak Yıldırım Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu. Sigara Bırakma Polikliniğinde yapılan değerlendirme sonrası ilaç verilen Sevimli, 11. günde sigarayı bırakmayı başardı ve o günden beri içmiyor.

“Düşmanı cebimden attım gitti. Rahatlama oldu. Ciğerlerim Allah’a şükür temiz. Sigara içenlere tavsiye ediyorum; Alo 171’i arayın. Bir ilaç veriyorlar. Çok faydasını görürsünüz, siz de bırakırsınız sigarayı. Ben şimdi hiç aramıyorum, siz de aramazsınız,” dedi Sevimli.

Sevimli’nin eşi Perihan Sevimli de Alo 171 hattını arayarak 7 yıl önce sigarayı bıraktığını ve bu yöntemin tüm tiryakilere faydalı olacağını söyledi.

Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Azize Selçuk Çelebi, polikliniğe başvurmak isteyenlerin Alo 171’i veya Yıldırım Sağlıklı Hayat Merkezini arayarak randevu alabileceğini belirtti.

Çelebi, poliklinikte danışanların genel değerlendirmesinin yapıldığını, bağımlılık düzeylerinin tespit edildiğini ve uygun hastalara Bakanlık tarafından sağlanan ücretsiz sigara bırakma ilaçları verildiğini ifade etti. İlaç kullanımı uygun olmayan hastalara farklı tedavi yöntemleri önerildiğini ve hastalarla samimiyetle bu sürecin yürütüldüğünü vurguladı. Çelebi, polikliniğe 5 bin civarında hasta başvurusu olduğunu ve bu yıl da 500 civarında başvuru olduğunu söyledi.

bursa Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP