DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2134496-1.00682%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

20:29

YATSIYA KALAN SÜRE

Bursa Okul Öncesi Çocuk Şenliği Düzenlendi
13 okunma

Bursa Okul Öncesi Çocuk Şenliği Düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 08:48
Bursa Okul Öncesi Çocuk Şenliği Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ilk okul öncesi etkinlikleri kapsamında “Bursa Okul Öncesi Çocuk Şenliği” gerçekleştirildi. Şenlik, Nilüfer Anaokulu’nda, öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, şenlikte yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak, “Okul öncesi eğitim, çocukların örgün eğitime ilk adımını atması için çok önemlidir. Biz sadece eğitmekle kalmıyor, aynı zamanda çocukların akıl, kalp ve zevk sahibi bireyler olarak yetişmelerini destekliyoruz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise yeni müfredat çalışmasında çocukların dört duvar arasında değil, sosyal hayatın içinde becerilerle varoluşunu tamamlamasının amaçlandığını belirtti. Çocukların sergiledikleri etkinliklerin ve performansların öğrenme ortamında yer alması gerektiğini vurgulayan Alireisoğlu, “Öğrenme ortamı sadece sınırlı bir alanda kalmamalı, çocuklarımızın becerilerini sergileyebilecekleri ve daha aktif olabilecekleri etkinlikler artmalıdır.” dedi.

Şenlik boyunca öğrenciler geleneksel çocuk oyunları, deneysel etkinlikler, boyama etkinlikleri ve palyaço gösterileriyle eğlenceli ve eğitici bir zaman geçirdi. Bilim atölyeleri, sanat atölyeleri ve yıl boyunca yapılan çalışmalara ilişkin sergi gezisi de şenliğin önemli parçalarıydı.

Çocukların bu önemli dönemde sağlıklı bir şekilde gelişmelerini ve potansiyellerini keşfetmelerini amaçlayan etkinlik, çeşitli bilim ve sanat atölyeleri, sergi, sportif faaliyetler ve eğitsel oyunlarla desteklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Çocuk bursa Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP