DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Festivali Düzenliyor
11 okunma

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Festivali Düzenliyor

ABONE OL
Eylül 6, 2024 07:48
Bursa Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Festivali Düzenliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin özgün lezzetlerini dünya çapında tanıtmak için 13-15 Eylül tarihlerinde “Gastronomi Festivali” düzenliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Merinos Parkı’nda “Damağımdaki Bursa” temasıyla gerçekleşecek festival, 7 farklı ülkeden katılımcıları ağırlayacak.

Festival, gastronomiye dair yarışmalar, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla dolu olacak. Tanıtım toplantısı ise Kestel ilçesindeki bir incir bahçesinde yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplantıda yaptığı konuşmada, tarihten gelen geleneksel mutfak kültürünü yaşatmak ve bu mirası genç nesillere aktarmak hedeflerini dile getirdi.

Kentte her bölgenin kendine özgü lezzetlere sahip olduğunu vurgulayan Bozbey, şunları ekledi:

“Festival süresince ilçelerimizin kadın dayanışma dernekleri, kooperatifleri ve kültür ve kalkındırma dernekleri kendi ürünlerini sergileme fırsatı bulacak. Bu sayede Bursa’nın marka değerini birlikte yükselteceğiz. Festivalde Bursa’ya özgü ürünlerin, tatların ve bunlardan üretilen yenilikçi lezzetlerin ön plana çıkmasını hedefliyoruz. Yabancı ülkelerden gelen katılımcılar da kendi ülkelerinin lezzetlerini bizimle paylaşacak. Bir sonraki adımda biz de onların gastronomi festivallerine katılarak, Türk lezzetlerini tanıtacağız. Bu şekilde Bursa mutfağının tanıtımına katkı sağlayan, unutulmaya yüz tutmuş tarifleri yeniden keşfeden herkese ve bu yolda bize destek olan tüm gıda emekçilerine teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozbey, daha sonra incir topladı ve katılımcılara ikram etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Gastronomi Festival Güncel bursa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP