DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2116870-0.65839%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

12:57

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konserini Gerçekleştirdi
5 okunma

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konserini Gerçekleştirdi

ABONE OL
Ekim 4, 2024 07:47
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konserini Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 2024-2025 sezonunun açılışını görkemli bir konserle kutladı. Konser, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda, şef Naci Özgüç’ün yönetiminde gerçekleşti.

Akşamın programı, Mikhail Glinka’nın Ruslan ve Ludmilla Uvertürü ile başladı. Bu eser, hızlı temposu ve enerjik yapısıyla dinleyicilerin dikkatini çekti.

Ardından, dünyaca ünlü piyanist Emre Elivar, Çaykovski’nin etkileyici 1. Piyano Konçertosu’nu yorumladı.

Konserin zirve noktası ise Nikolay Rimski-Korsakov’un Binbir Gece Masalları’ndan ilham alan Şehrazat senfonik süitiydi. BBDSO’nun eşliğinde seslendirilen bu eser, egzotik melodileri ve büyüleyici atmosferiyle izleyicileri büyüledi.

Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin sonunda, BBDSO ve konuk sanatçılar ayakta alkışlandı.

Konser öncesinde düzenlenen kokteyle, Bursa Filarmoni Derneği yönetimi, kent protokolü üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Mehdi Kamruz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu sezon dünyaca ünlü şefler ve solistlerin Bursalı sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Kamruz, “Bu akşam harika bir piyano konçertosuyla sezonu açıyoruz. Her perşembe farklı bir programla, 32 hafta boyunca muhteşem konserlerimiz devam edecek. Çok heyecanlıyız ve bütün Bursalı sanatseverleri, kıymetli Bursalıları konserlerimize davet ediyoruz.” dedi.

Uludağ İçecek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ise BBDSO’nun yeni sezonunun açılışından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kızıl, “Bursa, harika salonlara, güçlü bir senfoni orkestrasına ve sanatı destekleyen insanlara sahip. Biz de Uludağ olarak BBDSO’nun yanında yer alıyoruz. Bu akşam muhteşem bir Şehrazat konseriyle açılışı yapıyoruz. Herkese her perşembe akşamı konserlere katılmaları için davet ediyoruz. Konserlerimizin yaklaşık yarısında dijital konser canlı kayıtları yapılıyor. Şu anda 108 canlı kaydımız var. Herkes internet üzerinden bu güzel konserleri dinleyebilir. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı.” diye konuştu.

Kültür Sanat Şehrazat Etkinlik Kültür Sanat Müzik Yaşam bursa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP