Tarım ve Orman Bakanlığı, güvenli gıda teminine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Sonuçlar, kamuoyuyla paylaşılan “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listelerindeki güncellemelere yansıdı.
Bazı et ürünlerinde ciddi kalite sorunları tespit edildi. 4 Şubat 2025 tarihli Bakanlık açıklamasına göre, bazı sucuk örneklerinde tavuk kafası, köftelerde sakatat (kalp) ve kıymalı pide harçlarında ise kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.
Zeytinyağına tohum yağı karıştırılması ve baklavaya fıstık yerine ay çekirdeği konulması gibi hileli uygulamalar tespit edildi. Bu durum, listedeki en yaygın gıda hileleri arasında yer alıyor.
Peynir, tereyağı ve yoğurt ürünlerinde yağ oranlarının düşük olması ve bitkisel yağ ilave edildiği tespit edildi. Ayrıca, yoğurtlarda nişasta kullanımı da belirlendi.
Bakanlık tarafından paylaşılan liste aşağıdadır:
Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa Tarım ve Orman Bakanlığı 3-sayfa Güncel Sağlık Yaşam
GÜNDEM
11 dakika önceGENEL
21 dakika önceGENEL
21 dakika önceGENEL
22 dakika önceGENEL
22 dakika önceGÜNDEM
1 saat önceGENEL
1 saat önce