DOLAR 34,1640 -0.08%
EURO 37,1235 -0.25%
ALTIN 2.938,840,42
BITCOIN 23152761.45028%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

05:45

SABAHA KALAN SÜRE

Bu listeye bakmadan zeytinyağ, şeker ve çay almayın
7 okunma

Bu listeye bakmadan zeytinyağ, şeker ve çay almayın

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:43
Bu listeye bakmadan zeytinyağ, şeker ve çay almayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını tehdit eden gıda ürünlerini üreten firmaları kamuoyuna duyurarak uyarıyor. Bu kez Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul’da faaliyet gösteren üç firmanın ürünleri hakkında dikkat çekici bir uyarı yayınlandı.

Bakanlık, gerçekleştirdiği gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları, resmi internet sitesinde yer alan ‘Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi’nde paylaşıyor. 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik uyarınca, halk sağlığını tehlikeye atarak bozulmuş veya değiştirilmiş gıdalar üreten veya satan firmaların bilgileri, ürün isimleri, markaları, parti ve seri numaraları ile birlikte burada açıklanıyor.

EYMEN HECO

Bakanlığın sitesinde yer alan ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ bölümünde, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunan ‘Eymen Heco’ firmasının ürettiği ‘Hairat Halep Zeytinyağı’ ürününde, gıda üretimi için yasaklanmış bir boya maddesi tespit edildiği belirtildi.

PERİL GIDA

Kocaeli’nin Derince ilçesinde faaliyet gösteren ‘Peril Gıda Alkolsüz Fonksiyonel İçecekler’ şirketi tarafından üretilen glisengli bonbon şeker ürününde ve İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki ‘Nur Baharat’ firmasının ürettiği poşet çayda da ilaç etken maddesi bulunduğu tespit edildi.

Listeye giren yeni firmalar var! Akıl alır gibi değil zeytinyağ, şeker ve çayda da çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Tarım ve Orman Bakanlığı Zeytinyağı Gaziantep İstanbul Kocaeli Sağlık Tarım

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.