DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150116-0.02121%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Brunei Teknoloji Üniversitesi Türkiye Tanıtım Günü 2024 Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı
19 okunma

Brunei Teknoloji Üniversitesi Türkiye Tanıtım Günü 2024 Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:37
Brunei Teknoloji Üniversitesi Türkiye Tanıtım Günü 2024 Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brunei Teknoloji Üniversitesi (UTB), 2024 Türkiye Tanıtım Günü etkinliğiyle yeni akademik yılda Türkçe Dil Kursları hakkında farkındalık yaratmayı ve Türk sanat ve kültürünü tanıtmayı hedefledi.

UTB tarafından düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü de destek verdi. Etkinliğe UTB Rektörü Datin Paduka, Prof. Dr. Dayang Hajah Zohrah Haji Sulaiman ve Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy katıldı.

Büyükelçi Ersoy, Türk kültürünün giderek daha fazla insanın dikkatini çektiğini ve Brunei’deki görev süresi boyunca bu ilgiyi yakından gözlemlediğini belirtti.

“Bir kültürü gerçekten anlamak için dilini öğrenmek şarttır,” diyen Büyükelçi, Brunei’deki 11 farklı kurumda düzenlenen Türkçe dil kurslarının Türkiye ve Brunei vatandaşları arasındaki etkileşimi artırdığını vurguladı.

Ersoy, Türkiye’nin ve Türkçenin küresel öneminin giderek arttığını belirterek, öğrencilere Türkiye’de eğitim görmeleri için sunulan burs ve değişim programları hakkında bilgi verdi.

UNISSA’da düzenlenen ilk etkinliğin devamı niteliğindeki bu programda kurulan stantlar, katılımcılara Türk hat sanatını keşfetme, okçulukla tanışma, Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerini öğrenme ve Türkçe derslerine kayıt olma fırsatı sundu.

Etkinliğin amacı, UTB personeli ve öğrencileri arasında Türkçe Dil Kurslarının farkındalığını artırmak, bilgi paylaşımını teşvik etmek ve interaktif stantlar aracılığıyla Türkiye’nin sanat ve kültürünü tanıtmaktı.

istanbul Türkiye Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP