DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Brezilya'da Twitter'a erişim yasaklandı: Musk'tan tepki | Dış Haberler
14 okunma

Brezilya'da Twitter'a erişim yasaklandı: Musk'tan tepki | Dış Haberler

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdiği sosyal medya platformu Twitter'a (X) erişimi yasakladı. Elon Musk karara tepki göstererek, “Brezilya'daki 1 numaralı gerçek kaynağı kapatıyorlar” dedi.

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:45
Brezilya'da Twitter'a erişim yasaklandı: Musk'tan tepki | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brezilya Yüksek Mahkemesi, Twitter’ın ülkede yasal temsilci ataması talebine ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, Twitter’ın belirtilen sürede yasal temsilci atamaması nedeniyle platformu ülkede engelleme kararı verdi. Bu karar, şirketin yasal temsilci ataması ve kesilen para cezalarını ödemesiyle yürürlükten kalkacak.

Mahkeme, internet sağlayıcıları ve uygulama mağazalarına Twitter’a erişimi engellemeleri için 5 gün süre verdi. VPN gibi yollarla Twitter’a erişmeye çalışanlara ise para cezası uygulanacak.

Elon Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya’daki seçilmemiş yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor.” diyerek kararı sert bir şekilde eleştirdi.

Musk, “Alexandre de Moraes yargıç kılığına girmiş bir diktatördür. Brezilya halkı, ne kadar engellemeye çalışırsa çalışsın, onun suçlarını öğrenecek.” dedi ve Moraes’in işlediği suçları ve ihlal ettiği yasaları açıklayacağını belirtti.

Twitter, mahkemenin talebini reddetti

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında “darbe girişimi” soruşturması kapsamında Twitter’dan bazı kişilerle ilgili veri talep etmişti. Ayrıca bazı hesapların engellenmesini de istemişti.

Musk, mahkemenin bu talebini reddederek Twitter’ın Brezilya’daki ofisini kapattı.

Mahkeme, Twitter’a ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre vermişti. Bu sürenin dolmasının ardından platforma erişim yasağı konulacağı açıklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP