DOLAR 34,2598 -0.03%
EURO 37,6762 0.09%
ALTIN 2.914,97-0,21
BITCOIN 21874582.34862%
İstanbul
21°

AÇIK

20:03

YATSIYA KALAN SÜRE

Brezilya’da 8 saat içinde altı farklı estetik ameliyat geçiren kadın, hayatını kaybetti
12 okunma

Brezilya’da 8 saat içinde altı farklı estetik ameliyat geçiren kadın, hayatını kaybetti

ABONE OL
Ekim 4, 2024 07:43
Brezilya’da 8 saat içinde altı farklı estetik ameliyat geçiren kadın, hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brezilya’da, 24 yaşındaki Viviane Lira Monte, sekiz saat süren ve altı farklı kozmetik ameliyatın birleştiği bir operasyonun ardından hayatını kaybetti.

Viviane, internette bulduğu bir cerrah aracılığıyla bu işlemler için randevu almıştı. Ölümü “şüpheli” olarak kabul edilip polis tarafından soruşturuluyor.

Bu yoğun operasyon, 31 Ağustos’ta Brezilya’nın Ceara eyaletindeki Sobral şehrinde gerçekleşti.

Ameliyat, göğüs küçültme ve karın, kollar, sırt ve çene bölgesine liposuction işlemlerini içeriyordu. Ardından, alınan yağ liposuction ile kalçasına geri transfer edildi, böylece kalça büyütme işlemi gerçekleştirildi.

Maraton operasyonundan sadece 15 saat sonra Viviane, hastane odasından taburcu edildi ve eve gönderildi. Ancak sağlığı hızla kötüleşmeye başladı.

Viviane’nin ailesi, onu şiddetli ağrıları nedeniyle bir hastaneye götürdüklerini açıklıyor.

Doktorlar, Viviane’nin kan basıncının düştüğünü fark ederek onu yoğun bakım ünitesinin bulunduğu farklı bir hastaneye sevk ettiler.

Viviane, 22 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından, 26 Eylül’de karnında gelişen bir enfeksiyonun kalp yetmezliğine yol açması sonucunda hayatını kaybetti.

Yerel medya raporlarına göre, ölüm, Sobral’daki Belediye Polis Karakolu’ndaki Sivil Polis tarafından “şüpheli” olarak değerlendiriliyor.

Viviane’nin eşi Renan Santiago, Brezilya basınına yaptığı açıklamada, “Viviane, kan kustu, toparlanmaya çalıştı ancak asla stabilleşmedi. Ameliyat nedeniyle çok fazla iltihap ve enfeksiyon vardı. Nefes alamıyordu, ancak yine de onu hayata döndürmeyi başardılar ve entübe ettiler, ancak geri dönemedi. Onu yavaş yavaş ölürken gördük. 22 gün boyunca iyi haberler almadan acı çekti. Her gün çok zayıf bir sesle ve nefes almakta zorlanarak bizimle konuşuyordu. Öldüğünü biliyordu.” dedi.

Santiago, şimdi bu ölümcül komplikasyonlardan dolayı cerrahı suçluyor ve Viviane’yi başlangıçta istediğinden daha fazla ameliyat yaptırmaya ikna ettiklerini belirtiyor.

Santiago, doktorun daha fazla ameliyat yaptırmak için Viviane’ye indirim teklif ettiğini iddia ediyor.

Brezilya medyasına verdiği bir röportajda Santiago, “Viviane, sadece meme ameliyatı ve karın liposuction’ı için doktora gitti. Ancak doktor, kollarına ve sırtına da liposuction yapılması gerektiğine onu ikna etti. Konsültasyondan döndüğünde, doktorun daha iyi bir fiyat verdiğini ve her şeyin yolunda gideceğini söylediği için daha fazla işlem yaptıracağını söyledi.” dedi.

Santiago ayrıca, nakit olarak 42.000 pound ödedikleri cerrahın, Viviane’nin sorunlar yaşamaya başlamasıyla ortadan kaybolduğunu iddia ediyor.

Kederli koca, “Cerrah, Viviane’nin kötü durumda olduğunu gördü ama Rio de Janeiro’ya gitti. Onu terk etti, hiçbir destek vermedi. Onunla iletişime geçtiğimde ve Viviane’nin yoğun bakımda ciddi durumda olduğunu söylediğimde, iyi olacağını, sadece zaman meselesi olduğunu, düzeleceğini söyleyerek beni sakinleştirdi. Aile, Viviane o haldeyken onu terk etmesini ve seyahate çıkmasını bir haksızlık olarak görüyor.” dedi.

Santiago’ya göre, kozmetik cerrah, Viviane’nin ölümünden sadece saatler önce yoğun bakım ünitesini ziyaret etmişti.

Yerel medya, Viviane’nin ölümüyle ilgili sorular yönelttiklerinde cerrah yorum yapmayı reddetti.

Brezilya'da 8 saat içinde altı farklı estetik ameliyat geçiren kadın, hayatını kaybetti

Brezilya'da 8 saat içinde altı farklı estetik ameliyat geçiren kadın, hayatını kaybetti

Brezilya'da 8 saat içinde altı farklı estetik ameliyat geçiren kadın, hayatını kaybetti

Haberler.com / Abdullah Teymur – Sağlık

Kalp Yetmezliği Ameliyat Brezilya 3-sayfa Sağlık Hukuk Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP