DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Brezilya, ülkede yasal temsilci atamayan X'e erişim yasağı getirdi | Dış Haberler
16 okunma

Brezilya, ülkede yasal temsilci atamayan X'e erişim yasağı getirdi | Dış Haberler

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin talebini yerine getirmeyerek Brezilya'daki ofisini kapattı. Bunun ardından X'e yasal temsilci ataması için 24 saat veren Yüksek Mahkeme, platforma erişimi durdurdu

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 07:45
Brezilya, ülkede yasal temsilci atamayan X'e erişim yasağı getirdi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkedeki yasal temsilcilik görevini yerine getirmeyen X platformuna erişim yasağı getirdi. Mahkeme, X’in 24 saat içinde bir temsilci atamaması durumunda erişim yasağının yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes’in kararı, Elon Musk’a ait olan X platformunun Brezilya’da yasal bir temsilci atamadığı ve para cezalarını ödemediği gerekçesiyle verildiğini açıkladı. Bu kararın, temsilci ataması ve cezaların ödenmesi tamamlanana kadar geçerli olacağı belirtildi.

Açıklamada, internet sağlayıcıları ve uygulama mağazalarının X’e erişimi 5 gün içinde engellemeleri istendi. VPN gibi yöntemlerle platforma erişen kişilere ise para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Elon Musk, X platformundan yaptığı açıklamada, “İfade özgürlüğü, demokrasinin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Brezilya’daki seçilmemiş bir yargıç, bu özgürlüğü siyasi gerekçelerle yok etmeye çalışıyor.” diyerek karara tepki gösterdi.

X MAHKEMENİN TALEBİNİ REDDETTİ

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen “darbe girişimi” soruşturması kapsamında X’ten bazı kişilere ait verilerin paylaşılmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etmişti.

Ancak Musk, mahkemenin bu talebini reddederek, X’in Brezilya ofisini kapatmıştı.

Mahkeme, bu reddedilmenin ardından X’e yasal bir temsilci atamaması durumunda erişim yasağı uygulayacağını duyurmuştu.

*Ha

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP