DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Brezilya lideri Lula da Silva, Venezuela'dan seçim tutanaklarını açıklamasını istedi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Brezilya lideri Lula da Silva, Venezuela'dan seçim tutanaklarını açıklamasını istedi | Dış Haberler
26 okunma

Brezilya lideri Lula da Silva, Venezuela'dan seçim tutanaklarını açıklamasını istedi | Dış Haberler

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Venezuela'da devlet başkanlığı seçiminin ardından yaşanan politik tartışmalara ilişkin, seçimin kimin kazandığının netleşmesi için Ulusal Seçim Konseyi'nin (CNE) tutanakları açıklaması gerektiğini savundu

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:45
Brezilya lideri Lula da Silva, Venezuela'dan seçim tutanaklarını açıklamasını istedi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Venezuela’daki radyo kanallarından birinde yaptığı açıklamada, Venezuelalı yetkililerden seçim sonuçlarının şeffaf bir şekilde açıklanmasını ve kazananın net olarak belirlenmesini istedi.

Lula da Silva, CNE’ye yönelik çağrısında, “Oy sayımının döküm tabloları nerede? Muhalefet galibiyet iddia ediyor, (Devlet Başkanı Nicolas) Maduro da aynı şeyi söylüyor. Ben sürecin demokratik olduğuna inanıyorum ama tutanaklar gösterilirse daha da inanırım.” dedi.

Venezuela halkının demokratik tercihlerine saygı duyduklarını vurgulayan Lula da Silva, “Venezuela halkının geleceği ancak kendilerine aittir. Güney Amerika’da barış içinde yaşamamıza destek olmak isteyen çok sayıda ülke olduğuna inanıyorum.” diye ekledi.

REKLAM

Lula da Silva ayrıca, Venezuela’daki siyasi tartışmaların ülkede bir iç savaşa yol açacağı yönündeki yorumlara katılmadığını belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, 15 Ağustos’ta yaptığı bir diğer açıklamada, Venezuela’da koalisyon hükümeti kurulmasının ya da yeni seçimlere gidilmesinin önerdikleri seçenekler arasında olduğunu kaydetmişti.

VENEZUELA SEÇİMLERİ

Venezuela’da 28 Temmuz’da devlet başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.

Venezuela Seçim Konseyinin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro yüzde 51,20 ile devlet başkanlığı seçimini üçüncü kez kazandı.

Seçimin tamamlanmasının ardından 29 Temmuz’da açıklama yapan muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi verilerinin doğru olmadığını ve sonuçlara hile karıştığını iddia etti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP