DOLAR 33,9979 -0.21%
EURO 38,0532 0.33%
ALTIN 2.829,510,96
BITCOIN 21694035.80326%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan Musk'a eleştiri: "Dünya tahammül etmek zorunda değil" | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan Musk'a eleştiri: "Dünya tahammül etmek zorunda değil" | Dış Haberler
13 okunma

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan Musk'a eleştiri: "Dünya tahammül etmek zorunda değil" | Dış Haberler

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, sosyal medya platformu X'e Brezilya'da erişim yasağı getirilmesine ilişkin yaptığı açıklamada Elon Musk'ı eleştirdi. Lula da silva, Brezilya yargısının, X'e erişim yasağı getirmekle önemli bir mesaj verdiğini belirterek, "Dünya, zengin olduğu için Musk'ın aşırı sağcı görüşlerine tahammül etmek zorunda değil." ifadesini kullandı.

ABONE OL
Eylül 4, 2024 10:45
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan Musk'a eleştiri: "Dünya tahammül etmek zorunda değil" | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, X platformunun sahibi Elon Musk’ın aşırı sağcı görüşlerini sert bir şekilde eleştirdi. Lula, Musk’ın servetini kullanarak dünyayı kendi fikirlerine razı etmeye çalıştığını savunarak, “Zengin olduğu için dünyanın onun aşırı sağcı görüşlerine tahammül etmek zorunda olmadığını” söyledi.

Lula da Silva, CNN Brezilya’ya verdiği röportajda, X platformuna Brezilya’da erişim yasağı getirilmesi konusunu değerlendirdi. Lula, Brezilya yargısının bu karar ile önemli bir mesaj verdiğini belirterek, Musk’ın platformunu aşırı sağcı fikirleri yaymak için kullandığını ima etti.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun “darbe girişimi” soruşturması kapsamında X’ten bazı kişiler hakkında bilgi talep etmişti. Talebin reddedilmesinin ardından mahkeme, X’e ülkede yasal temsilci atamaması durumunda erişim yasağı uygulayacağını açıklamıştı. Şirketin bu süreçte yasal temsilci atamaması üzerine Yüksek Mahkeme, X platformuna erişimi engelledi.

Elon Musk ise X platformunda yaptığı açıklamada, Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin kararını “demokrasiyi tehdit eden siyasi bir hareket” olarak nitelendirdi. Musk, “İfade özgürlüğü demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya’daki seçilmeyen yargıç, bunu siyasi nedenlerle yok ediyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.